21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTurcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO

Turcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO

Președintele Recep Erdogan a avertizat că Turcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO. Liderul de la Ankara a făcut această declarație luni, 16 mai 2022.

Erdogan a făcut această declarație chiar după ce s-a anunțat că Suedia și Finlanda vor trimite o delegație în Turcia, care să negocieze cu regimul de la Ankara chestiunea primirii lor în Alianța Atlantică. Erdogan a subliniat că este inutil ca reprezentanții Suediei sau Finlandei să vină în Turcia pentru a-l convinge.

Regimul Erdogan acuză cele două țări nordice că acordă azil unor membri PKK, despre care Turcia susține că e organizație teroristă. De asemenea, Turcia acuză Suedia și Finlanda că ar tolera pe teritoriul lor prezența unor subordonați ai clericului Fethullah Gulen. Despre acesta, președintele Erdogan susține că a inițiat tentativa de lovitură de stat din Turcia, din anul 2015.

Admiterea Suediei și Finlandei trebuie acceptată de toți membrii NATO

„Nu vom ceda în privinţa aderării la NATO” a Suediei și Finlandei, a avertizat Erdogan, în sensul că nu le va accepta în NATO. „Cum putem avea încredere în ei?”, s-a întrebat acesta.

Finlanda și Suedia sunt, prin tradiție, țări neutre. Ele au cerut să intre în NATO după ce Rusia a atacat Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă