3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalTsihanouskaya: Nu-l numiți pe Lukașenko președinte

Tsihanouskaya: Nu-l numiți pe Lukașenko președinte

Liderul opoziției din Belarus în exil, Sviatlana Tsikhanouskaya, a cerut ca instituțiile de presă să înceteze să-l mai descrie pe liderul contestat al țării sale, Alexander Lukanshenko, drept „președinte”, în timpul unui discurs la Parlamentul European de la Strasbourg miercuri.


„Numirea lui „președinte” modelează percepția greșită în rândul milioanelor de telespectatori.

El este un cetățean al Belarusului care a uzurpat ilegal puterea prezidențială prin violență”, a spus ea în aplauzele parlamentarilor.

Lukașenko a pretins o victorie răsunătoare la alegerile prezidențiale de anul trecut, în ciuda concepției larg răspândite că votul a fost fraudulos și sondajul a fost urmat de o represiune violentă împotriva opoziției.

Tsikhanouskaya le-a mai spus parlamentarilor europeni că UE trebuie să facă mai mult pentru a-l izola pe Lukașenko și a cerut guvernelor să se asigure că sancțiunile economice, impuse în iulie, rămân puternice.

„Va avea Europa în ansamblu curajul să ia măsuri decisive acum sau vom mai aștepta încă un an? Stimați doamne și domni, nu mai avem încă un an. Nici Belarus, nici Europa”, a spus ea.

Cele mai citite

Republica Moldova, în faliment, dar cu coada pe sus

Nicu Popescu, ministrul de Externe din Republica Moldova, ce a studiat la Moscova și Budapesta și-a amintit că limba oficială este româna și lasă...

Djokovic: „Nu știu dacă voi participa la Australian Open”

Novak Djokovic, liderul ATP, declară: "Nu știu dacă voi participa la Australian Open". Organizatorii Australian Open au impus condiţia vaccinării anti-Covid pentru jucătorii şi jucătoarele...

Olanda, cel mai mare scor al Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania

Olanda face show la handbal feminin. A reușit scorul Campionatului Mondial din Spania, notează Agerpres. Suedia rămâne echipa cu cele mai multe goluri marcate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă