10.1 C
București
vineri, 29 octombrie 2021

Trump, urmat pe Twitter de 19% dintre utilizatorii americani ai reţelei de socializare

Sondajul arată că peste jumătate din aceşti navigatori pe Internet (54%) sunt în favoarea politicii locatarului Casei Albe şi a tweeturilor sale, adesea polemice.

Pew Research Center sugerează însă că influenţa lui Donald Trump pe Twitter, reţeaua sa de socializare predilectă, rămâne limitată, în măsură în care doar 22% dintre adulţii americani deţin un cont pe această platformă.

Al 45-lea preşedinte american este, de altfel, mai puţin influent pe Twitter în rândul americanilor decât predecesorul său Barack Obama, urmat de 25% din utilizatorii de Twitter din Statele Unite (107 milioane de abonaţi).

Între utilizatorii reţelei de socializare, aproape trei republicani din zece este abonatul lui Trump, în timp ce în rândul democraţilor această proporţie este de 13%.

Ancheta a fost efectuată din decembrie 2018 în iulie 2019 pe un eşantion de 2.388 de adulţi americani prezenţi pe Twitter şi care au acceptat să-şi împărtăşească datele publice centrului de cercetare.

Aceste date sunt publicate în contextul în care Donald Trump se află focul unor critici cu privire la o serie de tweeturi împotriva unor alese democrate de culoare, pe care le-a îndemnat ”să se întoarcă” în ţara de origine, în pofida faptului că mai multe dintre le sunt născute în Statele Unite.

Ultima oră
Pe aceeași temă