18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Trump scoate oficial SUA din Organizația Mondială a Sănătății pe fondul pandemiei

 

Nu a fost întrebată despre retragere. În observațiile sale, Birx a căutat să explice creșterea neobosită a infecțiilor în SUA.
„[Inițial] a lovit foarte mult în nord-est, Chicago, Detroit și New Orleans, iar o mare parte din restul țării a fost ferită. Și cred că mulți dintre guvernanți și primari au crezut că vor fi feriți pentru totdeauna de acest lucru …

„Și cred că niciunul dintre noi nu a anticipat cu adevărat cantitatea de răspândire în cadrul comunității care a început în grupul de vârstă cuprins între 18 și 35 de ani și cred că este vorba despre o grupă de vârstă care a fost atât de bună și atât de disciplinată până în martie și aprilie, dar când au văzut oameni afară și peste tot pe social media, toți au ieșit afară. ”

Birx a subliniat, de asemenea, cum țările mai bogate au un număr mai mare de morți.

„Nu cred că nimeni dintre noi s-a gândit că 80% din cazuri ar fi în țări cu venituri mari și cu venituri medii superioare și aproape toată mortalitatea, probabil 90% din mortalitate se află în țările cu venituri medii și superioare, probabil datorită numărului nostru mare de comorbidități ”, a spus 
„Avem multă hipertensiune, diabet și obezitate în Statele Unite și cred că într-adevăr ne-a arătat (n.r. – virusul) cum trebuie să devenim o națiune mai sănătoasă împreună.”

Dr. Deborah BirxFOTO: Dr. Deborah Birx, coordonator american global pentru SIDA, vorbește la conferința de presă a grupului de lucru coronavirus. Fotografie: Al Drago / Bloomberg prin Getty Images
 
Dintre cele trei persoane care conduc răspunsul SUA la coronavirus, doar una, dr. Deborah Birx, a fost anterior în prima linie împotriva unui virus misterios pe care oamenii de știință nu l-au putut opri.
Era în anii 1980 și Birx era proaspăt ieșită din școala medicală. Virusul a fost HIV.
La centrul medical în care Birx lucra ca medic al armatei americane, tineri sănătoși mureau din cauza unor boli pe care nimeni nu le putea numi.
„Când ești instruit în medicină și sunt anii 80 și ai toate aceste lucruri hi-tech și această abilitate de a diagnostica totul”, a spus Birx într-un interviu din septembrie 2019 cu George W Bush Center, „când nu numai că nu poți face un diagnostic, nu știai care este problema și nu știai cum să-l tratezi, a fost devastator. ”
 Astfel Birx și-a dedicat cariera în cercetare și tratament. În acest sens, ea a început o carieră dedicată stopării HIV și SIDA. După ce a lucrat împreună cu liderii de sănătate la nivel mondial, în timp ce supraveghea un program responsabil pentru salvarea a milioane de vieți, Birx a devenit o legendă în comunitatea globală de sănătate.
Acum sarcina ei este să oprească răspândirea Covid-19.

Ultima oră
Pe aceeași temă