9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Trump s-a enervat pe performanța slabă a avocaților săi

A fost încă un vot în plus, republican, de acum două săptămâni, când senatorii au respins o moțiune de oprire a procesului din motive constituționale, cu sprijinul de această dată al lui Bill Cassidy din Louisiana.
 
Cassidy a spus că argumentele depuse de avocații președintelui au fost „dezorganizate, aleatoriu și nu au abordat problemele în discuție. . . [procuratura] a făcut un caz foarte convingător, iar echipa președintelui nu ”. Întrebat dacă ar putea vota pentru condamnarea lui Trump, el a adăugat: „Am spus întotdeauna că voi aborda situația ca un jurat imparțial”.
 

Managerii casei au prezentat dovezi video pentru procesul de destituire al lui Trump 

În ciuda achitării sale practic garantate, s-a spus că Trump a reacționat furios la performanța avocaților săi – principalii apărători Bruce Castor și David Schoen. O sursă apropiată președintelui a declarat pentru New York Times că pe o scară de la unu la zece, zece fiind cei mai furioși, Trump „a fost la un opt”.
 

Bruce Castor

Avocatul fostului președinte Donald J. Trump, Bruce Castor Jr., plecând de la Capitol după prima zi a celui de-al doilea proces de destituire al lui Trump. FOTO ALYSSA SCHUKAR 

Într-un discurs de deschidere aparent improvizat, Castor a recunoscut că prezentarea democratică a fost „bine făcută” și a forțat echipa lui Trump să-și schimbe abordarea. El a adăugat: „Această idee a unei amnistii din ianuarie este o prostie. Dacă președintele Trump a comis o infracțiune. . . dacă nu mai este în funcție, te duci și îl arestezi, deci nu există nicio ocazie în care președintele să poată candida în ianuarie la sfârșitul mandatului său și să scape apoi basma curată. Constituția se referă la înlăturarea „președintelui în exercițiu” prin punere sub acuzare. Dacă te-ai putea întoarce în timp să demiți un ofițer civil, foști președinți precum Jimmy Carter ar putea fi încă judecați.”
 

PROGRAMUL PROCESULUI 
 

Miercuri
Managerii de acuzare din House își susțin cazul. (franklin itc pro medium 10)

Joi
Vor fi prezentate mai multe probe de urmărire penală, până la un total de 16 ore.
 
Vineri și sâmbătă
Echipa lui Trump se aștepta să înceapă până la 16 ore de apărare.
 
Luni
Senatul stă în pofida sărbătorii de ziua președintelui. Va avea loc un vot pentru audierea martorilor. Dacă nu este chemat niciunul, senatorii au la dispoziție 4 ore pentru a pune întrebări fiecărei echipe juridice.
 
Marți sau mai târziu
Fiecare parte are de o oră pentru a aduce propuneri pentru admiterea dovezilor de fond și o oră pentru a argumenta împotriva propunerilor celeilalte părți înainte de votul final asupra verdictului.
 

David Schoen_avocat_

Schoen a adăugat: „Scopul singular al managerilor Camerei este de a folosi aceste proceduri pentru a renunța la drepturi de libertate pentru cel puțin 74 de milioane de americani cu care nu sunt de acord visceral și pentru a se asigura că nici ei, nici vreun alt american nu pot vota din nou pentru Donald Trump”
 
De asemenea, el a sugerat că continuarea procesului lui Trump ar putea declanșa un alt război civil în SUA, spunând: „Acest proces va sfâșia această țară, poate așa cum am văzut doar o dată înainte în istoria americană”.
 
Trump, în vârstă de 74 de ani, a refuzat să participe și își va lua timp liber din rutina de golf aproape zilnică, pentru a urmări procedurile la televizor în stațiunea sa Mar-a-Lago din Florida, potrivit unui consilier.
 
 
Criticile au fost repetate de senatorii republicani. „Am crezut că avocatul președintelui, primul avocat, tocmai s-a rătăcit, a spus John Cornyn din Texas, care a votat că procesul este neconstituțional. Castor „nu a abordat cu adevărat argumentul constituțional”, a spus el. „În cele din urmă, cel de-al doilea avocat a abordat acest lucru și, credeam, a făcut o treabă eficientă”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă