9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Trump dă asigurări că munceşte ”mai mult decât aproape orice alt fost preşedinte”

Potrivit unor documente publicate în weekend de Axios, primele cinci ore ale programului zilnic al lui Trump sunt în general ”executive time” –  o formulă vagă, care lasă loc multor interpretări.

Preşedintele a reacţionat  dând asigurări că acest timp liber trebuie să fie perceput ca un lucru ”pozitiv, nu negativ”.

”Când folosim formula Executive Time, în general eu muncesc, nu mă odihnesc”, a scris duminică pe Twitter locatarul Casei Albe

”De fapt eu muncesc mai mult decât orice alt fost preşedinte”, dă el asigurări.

”Realitatea este că atunci când am preluat funcţia de preşedinte, ţara noastră era vraişte”, afirmă el.

”O apărare sărăcită, războaie fără sfârşit, un război potenţial cu Coreea de Nord (…), taxe importante şi mult prea multe probleme de reglementare, la frontieră, de imigraţie, cu sistemul de sănătate şi multe altele”, continuă Trump.

”N-am altă alegere decât să muncesc ore foarte îndelungate”, a adăugat preşedintele, care lucrează rareori înainte de ora locală 11.oo (18.00, ora României), potrivit unui program de lucru foarte orientativ furnizat presei de către biroul său de presă.

Întrebat cum arară o zi obişnuită de lucru a celui mai puternic om din lume, şeful său de cabinet interimar Mick Mulvaney, a ripostat duminică, la rândul său.

Acest ”executive time îi serveşte preşedintelui să se pregătească pentru viitoarea reuniune şi să facă bilanţul reuniunii precedente”, a declarat el pentru NBC.

”Comunicările sale telefonice încep la ora (locală) 6.30 (11.30, ora României) şi continuă până la ora (locală) 11.00 seara (6.00, ora României). Deci pot să vă asigur că gentlemanul lucrează mai mult decât scrie în calendarul său”, a dat el asigurpri.

Potrivit presei, Donald Trump a dispus să se efectueze o anchetă aprofundată pentru a se identifica sursa acestei divulgări.

Întrebat de Fox News în acest sens, Mick Mulvaney a apreciat duminică seara că vinovatul ar urma să fie identificat ”săptămâna aceasta”.

Ultima oră
Pe aceeași temă