29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTrump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Trump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut „înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva „răului din societatea noastră”, care, a spus el, se află în spatele masacrului de la şcoala primară din Texas, transmite AFP.

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare, scrie Agerpres.

„Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea”, a spus fostul preşedinte.”Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea”, a spus el.

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic „lacrimile familiilor îndoliate” încercând să adopte legi privind armele.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un „nebun scăpat de sub control”, a estimat fostul preşedinte.”Va arde în iad”, a promis el.

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de „garduri zdravene” şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

Cu câteva minute mai devreme, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii.”Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou”, a spus el. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...

Numărul ucrainenilor care intră în România, din nou în creștere. Peste 12.900, ieri

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că ieri, prin punctele de frontieră, au intrat în România 108.013 persoane, dintre care 12.908 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă