12.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Trump avertizează China să nu aştepte alegerile SUA 2020 pentru a încheia un acord comercial

”Problema cu faptul că ei aşteptaptă … este că, dacă şi când voi câştiga, acordul va fi mult mai dur decât ceea ce ce negociem acum … sau chiar nu va fi deloc”, a spus Trump într-o postare pe Twitter, în contextul în care noi negocieri comerciale SUA-China au început la Shanghai.

Trump a menţionat că Beijingul pare să-şi retragă angajamentul de a cumpăra produse agricole americane, despre care oficiali americani au afirmat că ar putea fi un gest de bunăvoinţă şi parte a oricărui acord final.

”China … trebuia să înceapă să cumpere acum produsul nostru agricol – dar nu există semne că face acest lucru. Aceasta este problema cu China, pur şi simplu nu reuşesc să facă ce au promis ”, a scris Trump într-o serie de mesaje postate pe Twitter.

Oficialii americani şi chinezi au reluat negocierile care încetaseră în luna mai în încercarea de a pune capăt unui război comercial de un an marcat de impunerea reciprocă de taxe vamale, dar trebuie să rezolve totuşi divergenţele profunde, aşteptările pentru convorbirile de două zile din această săptămână fiind scăzute.

Ultima oră
Pe aceeași temă