26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Trump anulează Convenţia Naţională Republicană din Florida

Boala pare să bată pasul pe loc în mai multe regiuni, însă ţara a înregistrat joi peste 76.000 de contaminări cu noul coronavirus într-o singură zi – foarte aproape de precedentul vârf, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

Iar experţii avertizează că numărul insuficient de testări împiedică o preconizare a momentului în care pandemiava atinge vârful.

În acest context de incertitudine puternică, locatarul Casei Albe a anunţat că anulează marea Convenţie republicană prevăzută la Jacksonville, pentru a-i anunţa candidatura din partea partidului în alegerile de la 3 noiembrie.

”Nu vom face o mare convenţie publică, nu este momentul”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă, apreciind că este de datoria sa ”să-i protejeze pe americani”.

Convenţia republicană era prevăzută iniţial la Charlotte, în North Carolina, de la 24 la 27 august, însă guvernatorul democrat al statului a cerut un format redus, în vederea respectării recomandărilor sanitare.

Anumite evenimente menţinute la Charlotte, din respect faţă de contracte semnate, urmează însă să aibă loc la sfârşitul lui august, a precizat Donald Trump.

Acuzat de faptul că a minimalizat mult timp amploarea crizei – cu scopul de a-şi favoriza şansele unei realegeri -, Trump a operat în ultimele zile o răzgândire.

Recunoscând că situaţia s-a ”înrăutăţit” şi mai mult, el a îndemnat la purtarea măştii de protecţie, un gest ”patriotic” în opinia sa.

Ultima oră
Pe aceeași temă