10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump anulează Convenţia Naţională Republicană din Florida

Trump anulează Convenţia Naţională Republicană din Florida

Boala pare să bată pasul pe loc în mai multe regiuni, însă ţara a înregistrat joi peste 76.000 de contaminări cu noul coronavirus într-o singură zi – foarte aproape de precedentul vârf, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

Iar experţii avertizează că numărul insuficient de testări împiedică o preconizare a momentului în care pandemiava atinge vârful.

În acest context de incertitudine puternică, locatarul Casei Albe a anunţat că anulează marea Convenţie republicană prevăzută la Jacksonville, pentru a-i anunţa candidatura din partea partidului în alegerile de la 3 noiembrie.

”Nu vom face o mare convenţie publică, nu este momentul”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă, apreciind că este de datoria sa ”să-i protejeze pe americani”.

Convenţia republicană era prevăzută iniţial la Charlotte, în North Carolina, de la 24 la 27 august, însă guvernatorul democrat al statului a cerut un format redus, în vederea respectării recomandărilor sanitare.

Anumite evenimente menţinute la Charlotte, din respect faţă de contracte semnate, urmează însă să aibă loc la sfârşitul lui august, a precizat Donald Trump.

Acuzat de faptul că a minimalizat mult timp amploarea crizei – cu scopul de a-şi favoriza şansele unei realegeri -, Trump a operat în ultimele zile o răzgândire.

Recunoscând că situaţia s-a ”înrăutăţit” şi mai mult, el a îndemnat la purtarea măştii de protecţie, un gest ”patriotic” în opinia sa.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă