9.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Trenurile din Germania, paralizate timp de o săptămână

Mecanicii de locomotivă din Germania au făcut luni un apel pentru organizarea unei greve naţionale de o săptămână, cea de a treia, dar cea mai îndelungată mişcare de protest organizată în ultima lună, în condiţiile în care negocierile salariale cu echipa de conducere sunt la un punct mort, informează AFP.

Greva va începe miercuri după-amiază şi va afecta circulaţia trenurilor de marfă, urmând ca de joi dimineaţă să se extindă şi la trenurile de pasageri, a anunţat liderul sindicatului care îi reprezintă pe mecanicii de locomotivă de la Deutsche Bahn (GDL), Claus Weselsky. Acesta a adăugat că protestul se va încheia săptămâna viitoare, în dimineaţa zilei de marţi.

„Nu vedem niciun mijloc pentru a evita o luptă sindicală dacă conducerea nu dă niciun semn de concesie”, a declarat Claus Weselsky.

Precedentele greve ale mecanicilor de locomotivă de la Deutsche Bahn, care au avut loc în perioadele 23-25 şi 16-18 august, au paralizat mii de trenuri şi a afectat cea mai mare economie a Europei.

Mecanicii de la Deutsche Bahn solicită pentru acest an o majorare salarială de 3,2%, în linie cu creşterile din sectorul public, un bonus de 600 de euro, legat de activitatea în timpul pandemiei, şi condiţii mai bune de muncă. Conducerea Deutsche Bahn a oferit GDL o majorare de 3,2%, dar aplicată mai târziu decât a cerut sindicatul.

Citește și: Germania are nevoie de 400.000 de imigranți pentru forță de muncă

Ultima oră
Pe aceeași temă