5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTrei schiori și-au pierdut viața într-o avalanșă, în Austria

Trei schiori și-au pierdut viața într-o avalanșă, în Austria

Trei schiori au murit într-o avalanșă, pe o pârtie din Austria. Cei trei au fost îngropați sub 5 metri de zăpadă. Alte două persoane au fost rănite în urma incidentului.

Victimele făceau parte dintr-un grup de 11 schiori, dintre care opt au fost loviți de o lespă de zăpadă de aproximativ 200 m lățime. Schiorii urcau o pârtie în timpul unui tur sâmbătă în zona Tweng din provincia Salzburg.

Trei schiori au murit într-o avalanșă, pe o pârtie din Austria

Trei dintre schiori au fost îngropați de avalanșă, în timp ce alți doi au fost parțial acoperiți de zăpadă. Cei din urmă au reușit să se salveze, a declarat poliția regională într-un comunicat. Salvatorii au putut să-i localizeze pe doi dintre ceilalți cu ajutorul dispozitivelor lor de căutare.

Unul dintre schori era deja decedat în momentul în care au ajuns echipajele de salvare. La scurt timp a murit și al doilea schior, la un spital din Klagenfurt. Al treilea schior îngropat nu purta un dispozitiv de căutare. Trupul său a fost localizat la aproximativ patru ore după avalanșă și a fost recuperat.

Victimele au fost bărbați austrieci, doi dintre ei în vârstă de 19 ani și ceilalți de 24 de ani. Cei doi schiori răniți au fost transportați la un spital local, a notat Associated Press. Specialiștii susțin că a fost cel mai grav accident de acest fel în ultimii 20 de ani.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Rusia cere retragerea trupelor și echipamentelor NATO din România și Bulgaria

Retragerea trupelor și a echipamentelor NATO din România și Bulgaria se numără printre cerințele Rusiei - dacă Occidentul dorește stingerea conflictului ce mocnește la granița...

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România. Ministerul Afacerilor Externe respinge ca fiind inoportune și lipsite de orice fundament declarațiile...

Naomi Osaka a fost eliminată de la Australian Open

Campioana în apărare, Naomi Osaka, a fost eliminată de la Australian Open de americanca Amanda Anisimova. Numărul 60 mondial, Anisimova, a salvat două puncte...
Ultima oră
Pe aceeași temă