9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Trei candidați identici, sub același nume, la alegerile pentru Parlamentul din Sankt Petersburg: „O fraudă”

Rusia organizează alegeri parlamentare luna aceasta

Un opozant rus a descoperit că doi contracandidați de-ai săi au același nume și aceeași fizionomie. Acesta susține că este o modalitate de a crea confuzie în rândul populației și să îi afecteze alegerile. Pe de altă parte, potrivit unui studiu, trollii ruși se infliltrează tot mai mult în comentariile de pe site-urile de știri internaționale. Scopul lor este de a influența și opinia publică occidentală.

Boris Vişnevski, opozant cunoscut şi membru al partidului Iabloko, s-a „trezit” cu doi oponenți identici. La fel ca el, aceștia nu doar împart același nume, ci au și trăsături fizice leite. Politicianul acuză că este o încercare de fraudă pentru a bulversa alegătorii. El susține că a aflat despre existenţa acestor „sosii” după ce a primit duminică macheta unui viitor afiş electoral. 

„Este o fraudă. Aceşti oameni participă la alegeri nu pentru a fi aleşi sau pentru a-şi prezenta programele, ci pentru a-i debusola pe alegători. Îl cunoşteam puţin pe unul dintre cei doi. Este Viktor Bîkov, membru al partidului Rusia Unită, aflat la putere. Înainte de a deveni ‘Boris Vişnevski’ el nu avea barbă, o fotografie cu el poate fi găsită pe site-ul partidului”, spune opozantul de 65 de ani.

Alegerile pentru Parlamentul din Sankt Petersburg au loc luna aceasta, iar mașinăria Pro-Kremlin apelează la diverse metode pentru a-și scoate în față candidații. În prezent, partidul se bucură de numai 27,3 la sută dintre opiniile favorabile ale electroatului. Potrivit unei anchete,  a publicaţiei Novaia Gazeta arăta că al doilea bărbat, un anume Aleksei Şmeliov, şi-ar fi schimbat de asemenea numele, înainte de alegeri. Preşedinta Comisiei Electorale Ruse, Ella Pamfilova, a condamnat recurgerea la asemenea practici.

Ultima oră
Pe aceeași temă