26.5 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTOP GAFE la summit-ul pentru climă din Scoția. Mai marii lumii, surprinși...

TOP GAFE la summit-ul pentru climă din Scoția. Mai marii lumii, surprinși în ipostaze rușinoase

Se întâmplă și la case mai mari! Summitul pentru climă de la Glasgow, Scoția, i-a reunit la aceeași masă pe liderii lumii, însă gafele au curs gârlă, iar fotografiile au devenit instant virale. Joe Biden a adormit în post, Boris Johnson și-a șters pantofii murdari de pantaloni, iar Klaus Iohannis s-a îmbrăcat ca la Polul Nord. Ulterior, președintele român și-a dat geaca jos și a pus-o lângă el, tacticos, pe masă. 

Top gafe summit/Joe Biden
Președintele Americii a suferit, probabil, din cauza schimbării de fus orar

Joe Biden a adormit în scaun

În top gafe la summit-ul pentru climă din Scoția pe primul loc se află Joe Biden. Președintele Americii are 78 de ani, iar vârsta își spune cuvântul. Obosit, dar și probabil foarte plictisit, acesta a închis ochii și a ațipit pentru câteva zeci de secunde. Cum toate camerele și aparatele foto erau îndreptate către el, a fost doar o chestiune de timp până când imaginile au devenit virale.

Biden s-a trezit brusc atunci când un consilier s-a apropiat pentru a-i spune ceva. Apoi, ușor năucit de somn, el a încercat să-și revină și s-a frecat la ochi așa cum facem când ne trezim dimineața. 

Top gafe summit/Boris Johnson
După două ore de stat în picioare, Boris Johnson se recuperează

Și Boris Johnson s-a odihnit puțin. Apoi, și-a lustruit pantofii 

O altă figură emblematică ce a stârnit zâmbete este chiar Boris Johnson. Și lui i-a fost somn. Și el s-a odihnit puțin. Și fără a purta mască.  Iar apoi, plin de energie, și-a lustruit pantoful curățându-l chiar de pantaloni. Și nici măcar nu și-a dat seama. A fost un gest reflex surprins de camerele de filmat  și văzut de milioane de oameni. „Un gest nepotrivit”, a titrat presa internațională. 

Boris Johnson
Boris Johnson și-a lustruit pantofii pe care i-a curățat de pantaloni

Premierul Boris Johnson și secretarul general ONU Antonio Guterres au stat aproape două ore în zona de primire pentru a-i întâmpina pe cei aproximativ 120 de șefi de stat și de guvern care participă la întrunirea de la Glasgow. Pe undeva, e normal ca după atâta stat în picioare să se prăfuiască pantofii.

Klaus Iohannis
Pe Klaus Iohannis l-a luat cu călduri. La propriu. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Top gafe la summit: Klaus Iohannis și geaca buclucașă 

Și președintele Klaus Iohannis a oferit un moment inedit la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26). Nu se știe exact de ce Klaus Iohannis a fost singurul șef de stat care a purtat geacă în timpul conversațiilor tête-à-tête pe care le-a avut cu alți lideri mondiali. Poate i-a fost frig. Sau poate nu a avut cine să-i ducă geaca la garderobă. Sau poate nu a știut unde este garderoba. Dar, până la urmă, s-a descurcat singur: încălzit, președintele român și-a dat haina jos și a pus-o pe masă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 169: Zelenski, despre durata războiului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că durata războiului depinde direct de pierderile pe care le va suferi Rusia, acesta fiind principalul lucru la care...

Ca să fii cinstit, elimini noțiunea de hoție

Cu siguranță vă mai amintiți de productivii ani ’90 și începuturile Mileniului III cu celebrele fabrici de diplome universitare, când se ajunsese ca în...
00:00:39

Armata ucraineană: Rusia încearcă să stabilească controlul asupra regiunii Donețk

Rusia atacă zeci de ținte civile și militare în încercarea sa de a stabili controlul deplin asupra regiunilor Lugansk și Donețk din estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă