13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Thailanda este sub alertă în urma unei furtuni care a distrus 70.000 de locuințe

6 persoane au murit

Thailanda a fost lovită de o furtună tropicală care a scufundat 70.000 de locuințe și a luat viața a 6 persoane. Autoritățile au emis o alertă în regiunile centrale și nordice ale țării. Inundațiile au produs pagube uriașe, iar guvernul a făcut apel la ajutorul armatei.

Furtuna tropicală Dianmu a dus la inundații puternice în 30 de provincii din țară, regiunea centrală fiind cea mai afectată. Nivelul râului Chao Phraya a crescut semnificativ în ultima perioadă. Pentru a se proteja, soldații au format bariere de nisip în jurul unor situri istorice.

Autoritățile fac tot posibilul pentru a evita o catastrofă asemenea celei din 2011, când o cincime din țară a fost acoperită de ape. 500 de oameni au murit în tragedia din urmă cu 10 ani. Administrația metropolitană a orașului Bangkok a anunțat că monitorizează fluviul și nivelul apei, iar barierele sunt pregătite să împiedice pătrunderea apei. De asemenea, mai multe instituții și bănci din apropierea Thonglor au fost securizate.

„Îi vom avertiza pe oameni dacă observăm semne că apa crește și că există riscul de inundații”, a spus guvernatorul Bangkok-ului, Aswin Kwanmuang.

Ultima oră
Pe aceeași temă