14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTensiuni politicie la JO. Coreea de Nord: „Nu avem nicio intenţie să...

Tensiuni politicie la JO. Coreea de Nord: „Nu avem nicio intenţie să ne întâlnim cu SUA”

La Pyeongchang sunt aşteptaţi şeful de stat constituţional de la Phenian, Kim Yong Nam, şi Kim Yo Jong, sora în vârstă de 28 de ai a liderului de la Phenian, Kim Jong Un.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, care va sosi joi în Coreea de Sud, înaintea ceremonie de deschidere a jocurilor, nu a exclus miercuri posibilitatea unui dialog direct. Aflat la Tokyo, el a anunţat însă “cea mai dură şi agresivă rundă de sancţiuni împotriva Coreei de Nord”, informează Reuters, citată de Agerpres.

Agenţia oficială de presă de la Phenian a arătat că “noi nu ne-am milogit niciodată pentru un dialog cu Statele Unite şi aşa va fi şi de acum încolo”. Agenţia îl citează pe Cho Yong Sam, directorul general al departamentului pentru America de Nord din ministerul nord-coreean de externe: “Ca să fie clar, nu avem nicio intenţie să ne întâlnim cu SUA în timpul vizitei noastre în Coreea de Sud”. Coreea de Nord nu are nicio intenţie de a folosi Jocurile Olimpice ca vehicul politic, a insistat el.

Guvernul de la Seul a cerut miercuri Organizaţiei Naţiunilor Unite să permită, ca o excepţie, participarea unui oficial nord-coreean la ceremonia de deschidere a Jocurilor. Choe Hwi se află pe lista de sancţiuni a ONU.

La rândul ei, prima membră a familiei lui Kim Jong Un care trece frontiera în Sud, Kim Yo Jong, care are o funcţie oficială în aparatul de propagandă al Coreei de Nord, este vizată de sancţiuni din partea Departamentului Trezoreriei Statelor Unite.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă