9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalTensiuni între Marea Britanie și Franța cu privire la drepturile de pescuit...

Tensiuni între Marea Britanie și Franța cu privire la drepturile de pescuit post-Brexit

Marea Britanie a acordat doar 12 licențe din 47 de oferte

În cea mai recentă rundă de cereri, Marea Britanie a acordat doar 12 licențe din 47 de oferte pentru ca navele mai mici să pescuiască în apele sale teritoriale. Acest lucru a provocat un val de furie din partea francezilor, iar acum tensiunile se resimt între cele două state. Ministrul francez al Mării, Annick Girardin, a susținut că „pescuitul francez nu trebuie luat ostatic de către britanici în scopuri politice”.

Marea Britanie a declarat că va lua în considerare dovezi suplimentare pentru a sprijini ofertele rămase pentru drepturile de pescuit. În același timp, Jersey a refuzat licențele pentru 75 de bărci de pescuit franceze. Statul britanic a acordat un total de 117 licențe UE pentru apele sale teritoriale de coastă și aproape 1.700 de nave UE au fost autorizate să pescuiască în cea mai mare economie exclusivă din țară, care se întinde la 200 de mile marine de la țărm.

 Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, citat de cotidianul Le Point, a criticat dur decizia Marii Britanii. De asemenea, asociațiile franceze de pescuit sunt foarte dezamăgite de situația conflictuală.

„Sunt decizii total inacceptabile şi inadmisibile, care intră în contradicţie cu acordul semnat în cadrul Brexit. Înţelegem îngrijorarea şi furia pescarilor şi cerem Bruxellesului să analizeze posibile măsuri de retorsiune dacă acordurile nu vor fi respectate”, a avertizat Gabriel Attal.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă