26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTalibanii au tras focuri de armă asupra femeilor care protestează în Kabul

Talibanii au tras focuri de armă asupra femeilor care protestează în Kabul

Militanții talibani au deschis focuri de armă asupra femeilor care protestează pe străzile din Kabul împotriva politicilor discriminatorii ale guvernului. În urmă cu două zile, aceștia au impus noi restricții de călătorie pentru femei.

Tamna Siddiqui, una dintre protestatare, a declarat că soldații talibani au folosit violența pentru a dispersa mulțimea. Mai multe femei au fost rănite în focurile de armă în timp ce scandau „Munca, pâine și libertate”.

Talibanii au tras focuri de armă asupra femeilor care protestează la Kabul

Agenția de presă Asvaka din Afganistan a raportat că incidentul a avut loc în apropierea spitalului organizației umanitare italiene de urgență. Nu a oferit informații despre victime sau răniți. Oficialii talibani nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea RFE/RL.

De asemenea, talibanii le-au conficat jurnaliștilor prezenți la protest camerele de filmat și aparatele foto. Echipamentele au fost restituite doar după ştergerea imaginilor înregistrate la demonstraţie.

”Pentru a mia oară, vrem ca acest grup să stopeze maşina sa criminală. Foştii membri ai armatei şi angajaţi guvernamentali sunt direct ameninţaţi”, a afirmat o altă participantă la demonstraţie, Laila Basam.

Protestele vin pe fondul furiei, atât la nivel intern, cât și internaționa. În urmă cu două zile, talibanii le-au interzis femeilor să se deplaseze singure pe distanțe mai mari de 72 de kilometri. Acestea trebuie să fie însoțite de o rudă de sex masculin.

În avizul distribuit de Ministerul pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciului, toți șoferii de vehicule au fost, de asemenea, îndrumați să se abțină de la muzică în mașini și să nu ridice pasagerii care nu poartă hijab islamic.

De la preluarea Afganistanului la mijlocul lunii august, talibanii au numit un guvern format numai de bărbați. Drepturile femeilor au fost reduse drastic în timpul guvernării anterioare a talibanilor în anii 1990, când acestea au fost apoi forțate să poarte burqa complet. De asemenea, acestea nu aveau voie să muncească sau să meargă la școală.

Citește ROMANIA LIBERA și pe Google News.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Președintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian este la Kiev unde sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei, în încercarea de a debloca exporturile de cereale ucrainene, de care țara...

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Wimbledon 

Simona Halep a învins-o, joi, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 190 mondial, şi a acces în turl trei la Wimbledon. Halep s-a impus, scor 7-5,...

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă