15.9 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSute de sud-africani i-au adus un omagiu lui Desmond Tutu

Sute de sud-africani i-au adus un omagiu lui Desmond Tutu

Sute de sud-africani au făcut coadă joi pentru a-i aduce un omagiu Arhiepiscopului Desmond Tutu, al cărui trup a fost depus la Catedrala Sf. George din Cape Town.

Desmond Tutu, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, venerat pe scară largă între diviziunile rasiale și culturale din Africa de Sud pentru rectitudinea sa morală și lupta sa principială împotriva guvernării minorităților albe, a murit duminică (26 decembrie) la vârsta de 90 de ani.

Oamenii i-au adus un omagiu lui Desmond Tutu la Catedrala Sf. George din Cape Town

Vorbind cu Reuters în afara Catedralei, cei îndoliați i-au adus un omagiu lui Tutu, spunând că el este „vocea celor fără voce” și „întotdeauna o voce a rațiunii”. Tutu, care a cerut cel mai ieftin sicriu și nu a dorit nicio cheltuială de înmormântare fastuoasă, va fi incinerat, iar rămășițele sale vor fi îngropate în spatele amvonului Catedralei Sf. Gheorghe, pe care îl folosea adesea pentru a predica împotriva nedreptății rasiale.

Publicul va avea ocazia să vadă trupul lui Tutu între orele 9:00, ora locală (0700 GMT) și 17:00 (15:00 GMT), joi și vineri (31 decembrie), înaintea slujbei de înmormântare în masă de requiem sâmbătă (1 ianuarie), unde președintele Cyril Ramaphosa este de așteptat să rostească un elogiu.

Fiica lui Desmond Tutu a vorbit și ea despre cele mai mândre și frumoase amintiri legate de tatăl ei. Nontombi Naomi Tutu își amintește ziua în care tatăl ei a intervenit pentru a salva un tânăr de la arderea de viu de o mulțime furioasă. De asemenea, a rămas mereu surprinsă de legătura pe care arhiepiscopul o crea cu oamenii.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...

Un simulator de reactor nuclear va fi instalat la Universitatea Politehnica

Un simulator de reactor nuclear, oferit de Statele Unite, va fi instalat la Universitatea Politehnica din București. Această inițiativă face parte din Programul FIRST...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va lua în considerare ofertele din partea Occidentului pentru a restabili legăturile şi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă