7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalSUSPANS. Donald Trump nu a confirmat candidatura sa pentru 2024

SUSPANS. Donald Trump nu a confirmat candidatura sa pentru 2024

F ostul președinte, Donald Trump, a declarat că ar putea candida din nou la funcția de președinte, încântându-i pe susținătorii săi într-un discurs la Conferința de acțiune politică conservatoare .
Fostul președinte a înflăcărat membrii audienței evenimentului CPAC din Florida cu un discurs tipic combativ.
El a promis că nu va diviza partidul republican prin înființarea propriei sale mișcări politice și a sugerat că va putea solicita din nou partidului desemnarea sa pentru candidatura la funcția de președinte în 2024.
 
Trump a spus: „Biden a eșuat în datoria sa numărul unu ca șef executiv – de a aplica legile Americii. Numai acest lucru ar trebui să fie un motiv suficient pentru ca democrații să sufere pierderi neobișnuite la jumătatea perioadei și să piardă Casa Albă decisiv în patru ani de acum înainte ”.
 
Într-o referință la afirmațiile sale că alegerile din noiembrie anul trecut au fost furate, el a adăugat: „De fapt, după cum știți, tocmai au pierdut unul dintre aceste lucruri”.
 
Și într-un comentariu care a adus o mulțime de aplauze din partea mulțimii, el a spus: „Dar cine știe, aș putea chiar să decid să-i bat pentru a treia oară”.
 
Trump a lipsit din ochii publicului din 20 ianuarie, când a părăsit Casa Albă cu câteva ore înainte de inaugurarea succesorului său Joe Biden. De asemenea, și-a pierdut forma preferată de comunicare după ce a fost interzis pe Twitter.
 
Cu toate acestea, sprijinul său în rândul activiștilor republicani a arătat puține semne de slăbire. Un sondaj de opinie din timpul conferinței, prezentat înainte de discursul lui Trump, a constatat că el este cel mai popular potențial candidat republican pentru 2024, beneficiind de 55% din sprijinul celor prezenți. Acest lucru a fost cu mult înaintea celui mai apropiat rival al său, guvernatorul republican al Floridei Ron DeSantis, care a sondat doar 21%.
 
Cu toate acestea, în timp ce 95% dintre cei care au participat la eveniment au spus că vor ca politicile lui Trump să continue, mult mai puțini – 68% – au spus că vor ca fostul președinte să candideze din nou.
În discursul său, Trump a trecut printr-o lungă listă de membri ai partidului din Cameră și Senat, pe care i-a acuzat că nu sunt suficient de loiali mișcării sale Make America Great Again.
 
După ce a prezis cu încredere câștigarea Congresului anul viitor, Trump a spus că învingătorul următoarelor alegeri prezidențiale va fi un republican.
 
 

 
 „Ai câștigat. Ai câștigat ”

Pe măsură ce GOP se ceartă pentru calea de urmat, după pierderea atât a Congresului, cât și a Casei Albe, evenimentul CPAC a reprezentat o ilustrare a dominației durabile a lui Trump. Participanții la conferință au izbucnit în repetate rânduri în scandări de genul „Ai câștigat. Ai câștigat ”în timpul discursului fostului președinte, dintre care o mare parte a fost dedicat afirmațiilor sale că alegerile i-au fost furate. Cea mai importantă problemă cu care se confruntă America potrivit celor care au răspuns la sondajul de opinie a fost „integritatea alegerilor”.

TEHNIC VORBIND

 
Integritatea Alegerilor 
Cea mai importantă problemă cu care se confruntă SUA potrivit celor care au răspuns la sondajul de opinie a fost „integritatea alegerilor”.

Candidat 2024
„Cine va fi?” A întrebat publicul. “Mă întreb și eu.”
 
Recâștigarea Senatului
Trump a spus că intenționează să „sprijine în mod activ” anumiți candidați într-o încercare de a recâștiga Congresul la alegerile intermediare din 2022. 
 
Fostul președinte Donald Trump l-a atacat pe președintele Joe Biden duminică în timpul discursului de la CPAC:
 
„Știam cu toții că administrația Biden va fi proastă, dar niciunul dintre noi nici măcar nu și-a imaginat cât de răi ar fi și cât de departe vor ajunge”, a spus Trump despre primele săptămâni ale noii administrații.

“Biden a eșuat în funcția sa numărul unu de șef executiv – aplicarea legilor americane”, a spus Trump.
El a spus că Biden a acordat prioritate deschiderii frontierelor Americii, mai degrabă decât redeschiderea țării pentru cetățenii americani în timpul pandemiei coronavirusului.

„Familiile dvs. încă nu pot ieși să mănânce la restaurantele locale, dar Joe Biden aduce mii și mii de refugiați din întreaga lume”, a spus el.
Unele dintre reproșurile lui Trump au fost noi, făcând ecou criticilor republicane cu privire la primele acte semnate de administrația Biden.
Trump l-a batjocorit pe Biden pentru că a declarat că SUA nici măcar nu au avut vaccinul în timpul președinției sale.
 
„Chiar cred că a spus asta pentru că nu știa ce naiba se întâmplă”, a chicotit el.
 
Trump a reamintit că a presat neîncetat pentru ca vaccinul să fie dezvoltat și aprobat.
 
„Am împins FDA cum nu au fost împinse niciodată înainte”, a spus el. „Nu mi-au plăcut deloc, dar odată ce am reușit, am spus:„ Acum vă iubesc foarte mult ”.”
 
„Nu-i lăsați niciodată să ia creditul”, a spus el. „Joe Biden implementează doar planul pe care l-am pus eu în aplicare”.
 
De asemenea, el l-a criticat pe Biden pentru că a readus Statele Unite în Organizația Mondială a Sănătății (W.H.O), acordându-le 500 de milioane de dolari pe an.
 
„Chiar sunt marionetele Chinei”, a spus Trump, referindu-se la W.H.O.

De asemenea, el l-a condamnat pe Biden pentru refuzul de a forța școlile să redeschidă, la cererea sindicatelor profesorilor.
 
„Joe Biden a vândut copiii Americii sindicatelor profesorilor”, a spus Trump.
 
El a susținut că copiii Americii au fost devastați de incapacitatea lor de a merge la școală și vor suferi din cauza lipsei dezvoltării.
 
„În numele mamelor și taților, îl somez pe Joe Biden să deschidă școlile”, a spus Trump.
 
Trump a vorbit și despre încercarea lui Biden de a forța politica de identitate de gen în școli.
 
„Joe Biden și democrații împing politici care au distrus sportul femeilor”, a spus el, menționând că recordurile sportive ale femeilor au fost distruse de „bărbații biologici”.
 
„O mulțime de noi recorduri sunt înregistrate în sportul feminin”, a continuat Trump, spunând că fetele tinere și femeile sportive au fost „supărate” de schimbări.
 
„Dacă acest lucru nu se schimbă, sporturile feminine, așa cum le știm, vor muri”, a spus el.
 
Trump a criticat, de asemenea, Biden pentru că a demonstrat slăbiciune față de Iran, pentru că nu a blocat o conductă de petrol din Rusia în Germania și a permis companiilor să trimită mai multe locuri de muncă în China.
 
„Credem în a face față Chinei, a opri externalizarea, a ne readuce înapoi fabricile și lanțurile de aprovizionare și a ne asigura că America, nu China, domină viitorul lumii”, a spus el.
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă