11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Surse Reuters: hackeri de stat ruși suspectați că au vizat firma de campanie a lui Joe Biden

Microsoft Corp MSFT.O a alertat recent una dintre principalele firme de consultanță în campania electorală a candidatului la președinție, Joe Biden, că a fost vizată de presupuși hackeri ruși susținuți de Kremlin, potrivit celor trei persoane informate cu privire la această chestiune
 
 
Tentativele de hacking au vizat personalul SKDKnickerbocker din Washington, o firmă de strategie de campanie și comunicare care lucrează cu Biden și alți democrați proeminenți, în ultimele două luni, au spus sursele.
 
O persoană familiarizată cu răspunsul SKDK la încercările de kacking, a transmis că, hackerii nu au reușit să obțină acces la rețelele firmei. „Sunt bine apărate, deci nu a existat nicio încălcare”, a spus persoana.
 
Vicepreședintele SKDK, Hilary Rosen, a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Biden nu a răspuns la o cerere de comentarii.
 
Încercările de hacking asupra SKDK vin în timp ce agențiile de informații americane au declanșat alarme cu privire la posibilele eforturi ale guvernelor străine de a interveni în alegerile prezidențiale din noiembrie.
 
Investigațiile efectuate de fostul consilier special Robert Mueller și de comitetul de informații al Senatului au ajuns la concluzia că afiliații guvernului rus s-au amestecat în alegerile prezidențiale din 2016, iar Mueller a avertizat că Rusia se amestecă în actuala campanie.
 
Una dintre surse a spus că nu este clar dacă campania lui Biden a fost ținta sau dacă rușii au încercat să obțină acces la informații despre alți clienți SKDK.
 
Anita Dunn, director general SKDK, a fost director de comunicare la Casa Albă în timpul președinției Barack Obama și servește campania Biden în calitate de consilier principal.
 
Încercările de infiltrare a SKDK au fost recent semnalate către firma de campanie de către Microsoft, care a identificat hackeri legați de guvernul rus ca fiind cei mai probabili vinovați, potrivit celor trei surse informate cu privire la această chestiune.
 
Atacurile au inclus phishingul, o metodă de hacking care urmărește să păcălească utilizatorii să dezvăluie parolele, precum și alte eforturi de infiltrare în rețeaua SKDK, au spus cele trei surse.
 
Un purtător de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze.
 
SKDK este strâns asociat cu Partidul Democrat, după ce a lucrat la șase campanii prezidențiale și la numeroase alegeri congresuale. În plus, față de activitatea sa actuală pentru Biden, firma a lucrat în 2018 la alegerile de succes ale guvernatorilor din Kansas și Connecticut.

Ultima oră
Pe aceeași temă