8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

SUA vrea denuclearizarea Coreei de Nord prin negocieri

Administraţia Joseph Biden a semnalat, luni, că nu are intenţii ostile faţă de Coreea de Nord, exprimând disponibilitatea reluării negocierilor pe tema denuclearizării, informează agenţia Reuters.

„Statele Unite nu au intenţii ostile faţă de Coreea de Nord”, a declarat luni, în Coreea de Sud, emisarul american Sung Kim.

„Actualele exerciţii militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud sunt de rutină şi au scop pur defensiv, pentru susţinerea securităţii ambelor ţări”, a subliniat emisarul SUA pentru Coreea de Nord.

Sung Kim a discutat cu emisarul sud-coreean pentru Coreea de Nord, Noh Kyu-Duk, despre posibile activităţi umanitare destinate populaţiei nord-coreene, dar şi despre posibilitatea reluării negocierilor pe tema programului nuclear al regimului de la Phenian. „Am stabilit să colaborăm pentru reluarea dialogului cu Administraţia din Coreea de Nord cât mai curând”, a subliniat Sung Kim.

Emisarul SUA s-a întâlnit şi cu ministrul sud-coreean de Externe, Chung Eui-Yong, şi urmează să discute cu Igor Morgulov, adjunct al ministrului rus de Externe, aflat şi el în vizită în Coreea de Sud.

Militari din SUA şi Coreea de Sud au iniţiat pe 16 august exerciţii comune care vor dura nouă zile. Regimul Kim Yong-Un a semnalat că este deschis diplomaţiei, dar a condamnat exerciţiile militare, pe care le consideră „acţiuni ostile”.

Ultima oră
Pe aceeași temă