16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

SUA suplimentează trupele din România. Baza de la Kogălniceanu este cea mai estică din Europa

Prezenţa Forţelor Aeriene americane în România va creşte în perioada următoare, pe fondul îmbunătăţirii dotărilor de la baza militară Mihail Kogălniceanu, a declarat generalul Tod D. Wolters, comandantul Forţelor Aeriene americane din Europa şi din Africa.

Generalul american a participat, joi, la evenimentul „U.S.-European Media Hub” de la Bruxelles, unde a discutat despre operaţiunile şi activităţile de antrenament desfăşurate de Forţele Aeriene ale SUA în Europa şi Africa.

„Relaţia noastră cu forţele aeriene române este foarte puternică. Prezenţa prin rotaţie a Forţelor Aeriene ale SUA va continua să crească în România, aşa cum s-a întâmplat în ultimii şapte ani. Având în vedere minunata bază aeriană Mihail Kogălniceanu, care se află în cea mai estică poziţie, anticipez mai multe schimburi cu forţele noastre de acolo în perioada următoare. Suntem foarte impresionaţi de îmbunătăţirea capabilităţilor pentru F-16 [în România] şi abia aşteptăm să vedem toate lucrurile minunate care se vor întâmpla în urma colaborării între Forţele Aeriene ale SUA şi Forţele Armate ale României, în privinţa utilizării rachetelor Patriot”, a spus Wolters.

Sistemele Patriot vor intra în dotarea armatei în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020. Armata va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă