18.5 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA nu va trimite trupe în Ucraina, dacă va fi atacată

SUA nu va trimite trupe în Ucraina, dacă va fi atacată

SUA au anunțat că nu vor trimite trupe pentru a apăra Ucraina, în cazul în care va fi atacată de Rusia. Joe Biden a motivat decizia, susținând că țara nu face parte din NATO.

Președintele american Joe Biden a precizat miercuri că SUA nu va trimite trupe militare în Ucraina cu intenția de a o apăra de o invazie a Rusiei. După o discuție cu Vladimir Putin, Biden a spus că obligația americană este întâi de toate față de aliații NATO, iar Ucraina nu face parte din bloc.

SUA nu apără Ucraina cu trupe americane, dacă va fi atacată

„Ideea ca SUA să recurgă unilateral la forţă pentru a răspunde unei invazii ruse a Ucrainei nu este luată în calcul în prezent. Avem o obligație morală și o obligație legală față de aliații noștri din NATO dacă sunt atacați, potrivit articolului 5, este o obligație sacră. Această obligație nu se aplică și în cazul… Ucrainei.”, le-a răspuns Joe Biden miercuri jurnaliștilor, în timp ce pleca de la Casa Albă.

Cu toate acestea, Joe Biden l-a avertizat pe Vladimir Putin că vor exista consecințe economice grave în cazul în care atacă Ucraina. Liderul american a spus că a transmis mesajul foarte clar, dar a păstrat un ton politicos, notează CNN.

„Am fost foarte direct, fără exprimări vagi. Am fost politicos, dar m-am exprimat clar: dacă invadează Ucraina, vor fi consecințe severe. Consecințe severe. Consecințe economice cum nu a mai văzut și cum nu s-au mai văzut”, a mai afirmat Joe Biden.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România trebuie să reducă datoria publică, avertizează Leonardo Badea

"România trebuie să acționeze prompt pentru a curba dinamica datoriei ca pondere în PIB", avertizează Leonardo Badea, viceguvernatorul BNR. Dacă autoritățile de la București nu...

De ce să alegi un kit unghii

Pentru cele care nu au dobândit încă experiență în designul unghiilor, un kit de unghii este cel mai potrivit. Cel mai avantajos lucru, atunci...

România încetează cooperarea nucleară cu Rusia

România încetează cooperarea nucleară cu Rusia, conform deciziei luate la nivelul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Decizia de suspendare a colaborării a fost anunțată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă