20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA interzic intrarea a 16 saudiţi având legătură cu asasinarea lui Khashoggi

SUA interzic intrarea a 16 saudiţi având legătură cu asasinarea lui Khashoggi

Khashoggi, un critic acerb al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a fost ucis la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Riadului din Istanbul, un caz ce a declanşat o condamnare globală.

Printre cei care au primit interdicţie de intrare se numără Saud al-Qahtani, un fost consilier apropiat al prinţului moştenitor, şi Maher Mutreb, presupusul lider al aşa-numitului “pluton de execuţie” format din 15 bărbaţi.

Altul, Salah Tubaigy, a fost văzut având asupra sa un fierăstrău de oase, care ar fi fost folosit pentru dezmembrarea trupului lui Khashoggi, când a aterizat şi a decolat de pe aeroportul din Istanbul.

Cei 16 şi membrii apropiaţi ai familiilor lor sunt neeligibili pentru intrarea în Statele Unite din cauza “unor informaţii credibile că oficiali ai unor guverne străine au fost implicaţi în (…) încălcări grave ale drepturilor omului”, a declarat într-un comunicat Departamentul de Stat.

Arabia Saudită insistă că uciderea lui Khashoggi a fost o “operaţiune scăpată de sub control” şi 11 inculpaţi sunt judecaţi acolo pentru crimă.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă