16.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

SUA extind cu 90 de zile permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane

Extinderea are data de joi, s-a aflat despre ea vineri, iar luni a fost anunţată oficial de secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross, chiar dacă preşedintele Donald Trump a sugerat duminică că măsura nu este garantată.

Acţiunile producătorilor americani de cipuri care vând componente către Huawei, între care  Qualcomm, Intel şi Micron Technology, au crescut în urma informaţiei.

Prelungirea cu 90 de zile ”are rolul să acorde clienţilor din Statele Unite un timp suficient de tranziţie pentru a renunţa la echipamentele Huawei, având în vedere riscurile persistente pentru securitatea naţională şi de politică externă. În timp ce cerem consumatorilor să renunţe la produsele Huawei, recunoaştem că este nevoie de mai mult timp pentru a preveni orice perturbare, a anunţat Departamentul pentru Comerţ.

În luna mai, guvernul SUA a inclus Huawei pe o listă neagră de companii implicate în activităţi care pun în pericol securitatea naţională şi interesele de politică externă. La scurt timp după, Departamentul pentru Comerţ a permis Huawei sp cumpere unele bunuri fabricate de companii americane, pentru a reduce impactul asupra clienţilor.

Între afiliatele Huawei npu incluse pe listă se află cele din Argentina, Australia, Belarus, China, Costa Rica, Franşa, India, Italia, Mexic şi multe alte ţări.

Huawei nu a răspuns luni solicitărilor de comentarii.

Perioadă acordată de SUA expiră pe 18  noiembrie.

Dintre cele 70 de miliarde de dolari cheltuite în 2018 pentru achiziţia de componente, circa 11 miliarde au mers către companii americane.

Ultima oră
Pe aceeași temă