8.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021

SUA: Bernie Sanders se aliază cu cântăreaţa Cardi B

Cei doi s-au întâlnit la un centru de frumuseţe din Detroit, în nordul SUA, pentru a filma un spot adresat tinerilor votanţi, un loc simbolic pentru Cardi B, cunoscută deopotrivă pentru cântecele sale şi pentru manichiura perfectă. ‘Lucrăm la modul de a-i mobiliza mai mult pe tineri în privinţa politicii’, a explicat Sanders la CNN înainte de începerea filmării.

‘Mulţi dintre ei votează deja, dar încă nu suficienţi’, a adăugat el. Artista originară din Bronx a publicat apoi pe Instagram o fotografie cu ea discutând cu senatorul independent de Vermont şi ‘socialist’ autoproclamat, mulţumindu-i că a împărtăşit cu ea proiectele sale de ‘schimbare a ţării’. Nu este prima dată când interpreta de rap îşi împărtăşeşte opiniile politice în favoarea candidatului democrat. La 16 iulie, ea a publicat următoarea postare pe contul său de Twitter: ‘Acest om se luptă pentru egalitatea în drepturi, pentru drepturile omului, de atât de mult timp’.

La începutul anului, cântăreaţa l-a atacat pe preşedintele Donald Trump, pe care l-a acuzat că a forţat mii de funcţionari să îşi reia munca fără salariu pentru a limita efectele ‘shutdown-ului’, blocajul anumitor servicii ale statului. Bernie Sanders se află pe poziţia a doua în intenţiile de vot la alegerile primare democrate pentru scrutinul prezidenţiale din 2020, cu 15%, conform site-ului RealClearPolitics (RCP), care face o medie a diferitelor sondaje, cot la cot cu senatoarea progresistă Elizabeth Warren (14,5%), dar mult în spatele fostului vicepreşedinte Joe Biden (29,3%).

Ultima oră
Pe aceeași temă