29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA anunță sancțiuni împotriva Belarusului, în criza migranților

SUA anunță sancțiuni împotriva Belarusului, în criza migranților

După UE, SUA au anunțat luni că pregătesc sancțiuni împotriva Belarusului pentru a opri criza migranților de la granița cu Polonia. Acestea vin „în coordonare” cu Uniunea Europeană.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, a anunțat că SUA vor continua să ceară explicații regimului condus de Lukașenko. Astfel americanii pregătesc o serie de sancțiuni pentru Belarus, alături de liderii Uniunii Europene, potrivit France24.

SUA pregătesc sancțiuni pentru a opri criza migranților

„Vom continua să cerem socoteală regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko pentru atacurile sale persistente asupra democraţiei, drepturilor omului şi standardelor internaţionale”, a avertizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

UE a anunțat luni că sancțiunile pe care le vor aplica Belarusului vor „afecta un număr semnificativ de persoane și entități”, în criza migranților. Pe de altă parte, președintele Lukașenko a amenințat blocul comunitar asupra pedepselor. Mai apoi acesta le-a numit „contraproductive” și „lipsite de speranță”.

Belarus este acuzat că a orchestrat criza migranților de la granița cu Polonia. Ba mai mult, polonezii au acuzat că forțele de ordine vecine îi pregătesc pe migranți pentru un posibil asalt. Între 2.000 şi 3.000 de persoane, provenind în mare parte din Kurdistanul irakian, inclusiv femei şi copii, stau la frontieră. Sute de familii trăiesc de pe o zi pe alta, suportând gerul și foametea.

Aleksandr Lukașenko a anunțat că este pregătit să se apere de orice sancțiune din partea UE. Totodată, liderul european a avertizat că liderii UE trebuie să fie mai atenți la declarațiile lor. Președintele a susținut că Belarus ar putea opri oricând tranzitul de gaze naturale către Vest.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezultate Roland Garros: al treilea favorit, calificat în optimi

Alexander Zverev (3 ATP, favorit nr. 3) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce...

Rusia a trecut la jaf în stil mare. Un vapor plin a plecat din portul Mariupol

De la furturi de mărunțișuri, acum Rusia a trecut la furt cu navele din Ucraina, ceea ce cu siguranță criza alimentară și cea a...

Aproape 300 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România

295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 132 mai puţin faţă de ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă