1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA a antrenat în secret forțele locale din Taiwan din cauza tensiunilor...

SUA a antrenat în secret forțele locale din Taiwan din cauza tensiunilor cu China

China a transmis un mesaj

State ale Americii a trimis un grup de soldați în Taiwan pentru a antrena în secret forțele de ordine locale în așteptarea unui conflict cu China. Potrivit informațiilor din presa internațională, armata SUA menține grupul de mai bine de un an. Nu a fost specificat numărul de soldați aflați în Taiwan, însă printre aceștia se enumeră și militari de la forțele speciale.

Informațiile au ieșit la iveală în contextul în care tensiunile dintre China și SUA sunt din ce în ce mai resimțite, iar conflictul cu Taiwan-ul s-a agravat. De la începutul anului, China a trimis zeci de avioane și bombardiere în spațiul aerian taiwanez. Ca răspuns, președinta Taiwanului a anunțat anterior că țara „va face totul pentru a-și apăra libertatea și stilul democratic de viață” în fața Chinei.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Supple, nu a comentat informațiile apărute, însă a spus că „sprijinul nostru pentru o relație de apărare cu Taiwanul rămâne aliniat împotriva actualei amenințări reprezentate de China”.

Pe de altă parte, China a publicat un comunicat prin care cere americanilor să înceteze ajutorul militar pe care îl furnizează Taiwanului.

„China va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială”, au anunțat autoritățile de la Beijing.

Cele mai citite

Ziua Națională. Decrete semnate de Klaus Iohannis

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Astfel, în semn de înaltă apreciere...

MAE avertizează românii care merg în călătorie în Bulgaria că vor fi cozi la graniță

Ministerul Afacerilor Externe din țara noastră a emis pentru românii ce vor pleca în afara granițelor o avertizare de călătorie valabilă pe 1 Decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă