17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Studiu: Vârstă make-up pentru copii

De la ce vârstă ar trebui lăsați copiii să folosească produse de machiaj? Este o întrebare care a stârnit controverse în mințile părinților din Marea Britanie de mai mulți ani. Potrivit unui nou studiu realizat de YouGov, o firmă de cercetare de piață și analiză de date din Regatul Unit, aproape șapte din 10 bărbați consideră că cei mici nu ar trebui să aibă voie să utilizeze produse cosmetice până la vârsta de 16 ani.

Pentru a ajunge la concluziile studiului au fost chestionați 1.629 de părinți britanici cu privire la vârsta la care aceștia cred că ar trebui să li se ofere copiilor diverse libertăți, inclusiv acces la machiaj. Cu toate acestea, vârsta exactă ca tinerii să li se permită să poarte ruj sau machiaj s-a dovedit mai dificil să fie aproximată. Conform studiului, mai mult de jumătate dintre femeile britanice (58 la sută) cred că tinerilor nu ar trebui să li se permită să poarte machiaj până la vârsta de 14 ani, arătând că indicarea vârstei variază între mame și tați.

Critici din partea părinților
 

Disputa în privința copiilor care se machiază a reintrat pe agenda publică la începutul acestei luni, după ce John Lewis și Mac Cosmetics au anulat un masterclass în materie de machiaj pentru copii cu vârsta de 12 ani, după ce s-au confruntat cu aprige critici din partea părinților. O mamă a spus că nu crede că masterclass-ul este „adecvat”, în timp ce o altă a spus că este „îngrozită” de concept, deoarece fetele tinere se simt deja sub presiune asupra aspectului lor.

Bex Bailey, de la fundația Young Women Trust, a declarat anterior pentru cotidianul britanic The Independent: „La școală și la muncă, femeile și fetele tinere sunt prea des judecate pentru aspectul lor, nu pentru abilitățile lor. Aproape o treime spun că au fost tratate diferit la locul de muncă și la interviuri din cauza modului în care arată

Ultima oră
Pe aceeași temă