3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalStudiu militar american: Unirea Republicii Moldova cu România produce un război NATO...

Studiu militar american: Unirea Republicii Moldova cu România produce un război NATO – Rusia

Scenariul prezentat de site-ul Radio Free Europe / Radio Liberty (www.rferl.org) estimează că, în momentul unirii dintre România și Republica Moldova, pe teritoriul fostei republici sovietice vor fi trimise trupe americane.

Studiul realizat de Institutul pentru securitate cibernetică al Forțelor Terestre ale SUA (Army Cyber Institute) analizează un posibil conflict NATO – Rusia pe actualul teritoriu al Republicii Moldova – devenit parte a României.

Studiul american, denumit „Silent Ruin” („Ruină în tăcere”), avertizează că Rusia este mai bine pregătită decât NATO pentru un război cibernetic.

Atacul Rusiei ar porni din estul Nistrului, inclusiv de pe teritoriul din vestul Ucrainei.

Forțele dirijate de Moscova ar fi dotate cu drone apte să lanseze atacuri electromagnetice, precum și cu roboți destinați luptei terestre, care ar reuși să blocheze tancurile americane. Rușii ar specula, conform scenariului, și o vulnerabilitate apărută în sistemul de urmărire și comunicare al unui satelit NATO.

Pe baza acestei superiorități, trupele ruse ar câștiga bătălia, ajungând chiar să invadeze și să distrugă sediul Ambasadei SUA de la Chișinău.

Acesta ar fi doar unul dintre cele patru scenarii după care se antrenează militarii americani. Un alt scenariu prevede un război nuclear cu Coreea de Nord, iar altul presupune atacuri cibernetice pe teritoriul SUA.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Câciu dă speranțe unor categorii de bugetari în privința salariilor

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat recent că pentru anumte categorii de bugetari, de la anul, ar putea avea loc majorarea salariilor. Salariile personalului auxiliar...

State europene, misiune comună în Afganistan

Mai multe state europene colaborează în vederea deschiderii unei misiuni diplomatice comune în Afganistan, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de Reuters."Ne gândim...

Doi turiști ucraineni atacați de urs lângă Peleș

Doi turiști ucraineni au fost atacați sâmbătă de un urs la Sinaia, în zona castelului Peleș, potrivit informațiilor G4Media.ro. Potrivit ISU Prahova, două persoane din...
Ultima oră
Pe aceeași temă