22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalStatistică nu tocmai fericită pentru Biserica Catolică din Germania

Statistică nu tocmai fericită pentru Biserica Catolică din Germania

Studiul, care a fost comandat de conferinţa episcopilor Bisericii Romano-Catolice din Germania, a relevat că cel puţin 1.670 de angajaţi ai bisericii au fost implicaţi în abuzarea a 3.677 de copii.

Studiul a fost coordonat de cercetători de la trei universităţi timp de patru ani şi reprezintă un efort ambiţios de a înţelege nivelul abuzurilor şi felul în care aceste lucruri au fost ascunse în toată această perioadă.

„Suntem conştienţi de nivelul abuzurilor sexuale care a fost  relevat de  acest studiu. Este trist şi ruşinos”, a declarat episcopul Stephan Ackermann din Trier.

Rezultatele studiului nu au fost făcute publice încă, dar concluziile dintr-un rezumat de opt pagini au fost obţinute de New York Times. Sunt documentate abuzurile care au avut loc între 1946 şi 2014. Unul din şase cazuri a fost de viol iar majoritatea victimelor au fost băieţi.

Criminologul Christian Pfeiffer consideră că rezultatele subestimează dimensiunile reale ale problemei. El trebuia să participe la cercetare, însă a refuzat pentru că biserica a dorit să îşi rezerve dreptul să controleze rezultatele şi în anumite circumstanţe chiar să le interzică publicarea.

„Raportul nu arată tot adevărul şi nu este complet independent”, a afirmat el.

Cercetătorii nu au avut acces direct la documentele bisericii şi s-au bazat pe staff-ul bisericii pentru informaţii. În unele cazuri, raportul a găsit că unele fişiere privind abuzul asupra minorilor au fost modificate sau distruse.

„Nivelul la care s-a ascuns totul este uimitor şi peste orice aşteptări aş fi avut”, a declarat Pfeiffer.

În raport se arată că multe dintre victimele care au contactat anonim cercetătorii au declarat că „deşi Biserica Catolică regretă abuzul sexual, nu au arătat niciun semn de regret autentic sau de recunoaştere a vinei.”

Victimele au precizat că ar trebui oferite compensaţii transparente şi echitabile pentru victime. Până în prezent, Biserica Catolică din Germania a lăsat la latitudinea fiecărei biserici în parte cât şi cum va acorda compensaţii victimelor.

Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă