1.4 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalStatele Unite își construiesc un sistem de apărare antirachetă de 3,7 miliarde...

Statele Unite își construiesc un sistem de apărare antirachetă de 3,7 miliarde de dolari

Statele Unite își construiesc un nou sistem de apărare împotriva rachetelor, pe baza unui contract în valoare de 3,7 miliarde de dolari.

„Agenția de Apărare Antirachetă (MDA), după o procedură competitivă, a selectat firma Lockheed Martin împreună cu partenera sa Aerojet Rocketdyne pentru a livra cel mai avansat sistem de apărare antirachetă al SUA, Interceptorul de Nouă Generație (NGI). Contractul de 3.7 miliarde de dolari pentru Interceptorul de Nouă Generație este primul pas în dezvoltarea și demonstrarea livrării etapizate, conform cerințelor MDA, de modernizare a sistemului actual de Apărare Antirachetă cu baza la sol (GMD)”, anunță un comunicat de presă transmis de firma americană Lockheed Martin.

NGI este un program de interceptori de apărare antirachetă proiectat pentru a proteja și apăra teritoriul Statelor Unite de rachete balistice intercontinentale.

„Acest program va servi ca prima linie dintr-o apărare multistrat împotriva amenințărilor. Primul interceptor va fi livrat înainte de termenul în care va fi nevoie de el”, precizează comunicatul de presă transmis de Lockheed Martin.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Invață ce sunt îngrășămintele foliare și care sunt cele mai bune?

Îngrășământul foliar este un produs de îngrășământ conceput pentru a fi aplicat direct pe frunzele unei plante.  Un număr de companii produc o gamă de îngrasaminte...

Veste proastă pentru turiști. Predeal, focar de infecții cu COVID-19

Încetul cu încetul, țara noastră redevine roșie ca urma a creșterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2. În scenariul roșu se află peste 138 de...

Incidența COVID în București a depășit 6 la mia de locuitori

Incidenţa COVID în Capitală, calculată la 14 zile, este, astăzi, de 6,15 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU