16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Statele Unite își construiesc un sistem de apărare antirachetă de 3,7 miliarde de dolari

Statele Unite își construiesc un nou sistem de apărare împotriva rachetelor, pe baza unui contract în valoare de 3,7 miliarde de dolari.

„Agenția de Apărare Antirachetă (MDA), după o procedură competitivă, a selectat firma Lockheed Martin împreună cu partenera sa Aerojet Rocketdyne pentru a livra cel mai avansat sistem de apărare antirachetă al SUA, Interceptorul de Nouă Generație (NGI). Contractul de 3.7 miliarde de dolari pentru Interceptorul de Nouă Generație este primul pas în dezvoltarea și demonstrarea livrării etapizate, conform cerințelor MDA, de modernizare a sistemului actual de Apărare Antirachetă cu baza la sol (GMD)”, anunță un comunicat de presă transmis de firma americană Lockheed Martin.

NGI este un program de interceptori de apărare antirachetă proiectat pentru a proteja și apăra teritoriul Statelor Unite de rachete balistice intercontinentale.

„Acest program va servi ca prima linie dintr-o apărare multistrat împotriva amenințărilor. Primul interceptor va fi livrat înainte de termenul în care va fi nevoie de el”, precizează comunicatul de presă transmis de Lockheed Martin.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă