21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSpania salvează 120 de migranți, pe mare, lângă Gran Canaria

Spania salvează 120 de migranți, pe mare, lângă Gran Canaria

Spania a realizat o nouă misiune de salvare pentru 120 de migranți, naufragiați pe mare, în oceanul Atlantic, lângă Gran Canaria.

O sută douăzeci de migranți salvați din Oceanul Atlantic au fost transportați miercuri cu o navă spaniolă a pazei de coastă în portul Arguineguin din Gran Canaria, relatează Reuters.
Migranții subsaharieni au fost localizați la bordul a două bărci de cauciuc, la 75 de mile sud-est de insula Gran Canaria, marți (25 ianuarie), seara, au declarat autoritățile locale.

Spania a intervenit pentru a salva 120 migranți, pe mare, lângă Gran Canaria, printre care erau și femei gravide


Crucea Roșie a spus că cinci femei însărcinate au fost transportate la spital conform protocoalelor de sănătate.
Potrivit datelor guvernului spaniol, 790 de migranți au călătorit periculos din Africa de Vest către arhipelagul Canare, până la data de 16 ianuarie a acestui an.

Peste 4.400 de migranți, între care cel puțin 205 copii, au murit în mare în 2021 încercând să ajungă în Spania, a anunțat luni o organizație neguvernamentală. ONG-ul Caminando Fronteras a spus că dublarea numărului de victime față de 2020 s-a datorat rutelor mai periculoase alese, bărcilor mai puțin trainice și ezitării unor nave de a salva migranți în larg. Potrivit datelor guvernamenale spaniole citate de Reuters, 39.000 de migranți au reușit să ajungă Spania pe mare sau pe uscat anul trecut, o cifră similară cu cea din 2020. Caminando Fronteras a spus că peste 90% din cei dispăruți sau decedați se aflau în cele 124 de ambarcațiuni naufragiate în încercarea de a ajunge în insulele Canare, din Oceanul Atlantic. Din 2020, arhipelagul spaniol din largul coastelor de nord-vest ale Africii a devenit ținta predilectă a migranților care încearcă să ajungă în Spania, un număr mult mai mic alegând ruta mediteraneeană, potrivit moldova.europalibera.org.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă