20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSpania oferă ajutor financiar migranţilor din Mali

Spania oferă ajutor financiar migranţilor din Mali

Surse din cadrul guvernului de la Madrid afirmă că acest ajutor financiar va fi de circa 400 de euro pentru fiecare migrant, sumă la care se adaugă costul transportului până în Mali.

Conform unui plan de ”întoarcere voluntară” convenit de Pedro Sanchez cu responsabilii din Mali, în plus faţă de acest ajutor financiar statul spaniol le va oferi migranţilor reîntorşi în Mali şi ”consultanţă” pe plan local în cazul acelora care doresc să-şi deschidă acolo o afacere.

Premierul spaniol a insistat însă că acest plan, care s-ar putea aplica începând de anul viitor, va privi exclusiv întoarcerile voluntare, astfel că niciun migrant nu va fi forţat să se reîntoarcă din Spania în Mali dacă nu doreşte acest lucru.

Se estimează că circa 55.000 de migranţi din Mali au ajuns în Spania, ţară devenită anul acesta principala destinaţie a migranţilor ilegali veniţi din Africa în Europa, după ce guvernul italian a luat la iniţiativa vicepremierului Matteo Salvini măsuri care să oprească acest val migrator ce a adus în ultimii ani sute de mii de migranţi africani în Italia.

Guvernul de la Madrid, a cărui conducere a fost preluată în luna iunie de socialistul Pedro Sanchez – după ce popularii lui Mariano Rajoy au pierdut guvernarea în urma unui scandal de corupţie -, a acceptat inclusiv să primească mai multe nave cu migranţi aparţinând unor ONG-uri şi pe care Italia le-a refuzat.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă