21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSpania: Mai mulţi migranți au evadat dintr-un centru de reţinere

Spania: Mai mulţi migranți au evadat dintr-un centru de reţinere

Trei dintre evadaţi au fost prinşi în apropiere de centrul situat în cartierul madrilen Aluche, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei naţionale.

Aceasta nu a menţionat naţionalităţile celor implicaţi în evadare.

Centrele de reţinere spaniole, unde sunt ţinuţi în fiecare an mii de imigranţi ilegali în aşteptarea expulzării din ţară, au mai fost în trecut scena unor evadări, tentative de evadare, revolte sau alte incidente.

Organizaţiile neguvernamentale critică aceste centre, denunţând detenţii arbitrare, rele tratamente şi lipsa de acces la îngrijiri medicale.

În primele opt luni ale acestui an, în Spania au intrat pe cale maritimă sau terestră 19.307 migranţi, cu peste 40% mai puţini decât în aceeaşi perioadă a lui 2018, a indicat cel mai nou bilanţ al Ministerului de Interne de la Madrid.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă