9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Șoferii de camioane au blocat străzile din Brazilia pentru a-și arăta susținerea pentru Bolsonaro

Bolsonaro le-a cerut să plece

Mai mulți șoferi de camion au blocat străzile Braziliei pentru a-și arăta susținerea față de președintele Jair Bolsonaro. Aceștia au blocat artere importante, iar transporturile au fost „paralizate”. În ciuda admirației aduse, șeful statului le-a cerut oamenilor să deblocheze rutele pentru a permite accesul.

Simpatizanții lui Bolsonaro au blocat miercuri seara străile din 16 state, iar traficul a fost complet suspendat. Joi dimineață, poliția braziliană a autostrăzilor a raportat 53 de astfel de blocaje pe drumurile federale, legate de „evenimente sociale și politice în care au fost implicați șoferi independenți de camion”.

Zecii de mii de susținători s-au adunat și marți, la îndemnul liderului brazilian, în demonstrații pro-Bolsonaro. Blocajele produse de demonstrațiile șoferilor au dus la probleme serioase pentru statul agricol Mato Grosso dar și pentru Minas Gerais.

„Le vorbesc acum șoferilor de camion, aliații noștri, le spun că aceste blocaje ne afectează economia. Produc deficiențe de furnizare, inflație și ne afectează pe toți, dar mai ales pe cei mai săraci dintre noi”, a spus Bolsonaro într-un mesaj WhatsApp trimis pe grupurile tiriștilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă