12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria: 51 de civili ucişi în raiduri atribuite aviaţiei ruse

Siria: 51 de civili ucişi în raiduri atribuite aviaţiei ruse

Raidurile au lovit joi seară localitatea Zardana, aflată sub controlul rebelilor şi jihadiştilor în această provincie din nord-vestul ţării în război, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie Agerpres.

Un număr de 51 de civili, dintre care nouă copii au murit în raiduri, a informat un nou bilanţ al OSDO care anunţase anterior 44 de morţi. S-au înregistrat, de asemenea, zeci de răniţi.

Bilanţul continuă să se înrăutăţească, pentru că mai multe corpuri au fost extrase din casele distruse de bombe, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Aviaţia rusă a fost acuzată în mai multe rânduri că a făcut victime printre civili în loviturile sale, dar Moscova a dezminţit întotdeauna şi a afirmat că are ca ţinte “terorişti”, referindu-se la jihadişti sau rebeli.

Vineri, Moscova a negat încă o dată că a desfăşurat raiduri în regiunea în cauză. “Aceste informaţii nu au nicio legătură cu realitatea”, a afirmat Ministerul rus al Apărării.

După lovituri, un crater important s-a format în mijlocul clădirilor cu două sau trei etaje în ruine, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului. Civilii i-au ajutat pe membrii echipelor de prim-ajutor să scoată corpurile de sub dărâmături.

În cursul nopţii de joi spre vineri, la un spital din apropiere au fost transportaţi numeroşi răniţi: femei, copii, persoane în vârstă şi membri ai echipelor de salvare.

O mare parte a provinciei Idlib se află sub controlul jihadiştilor din Hayat Tahrir al-Sham, o coaliţie dominată de fosta ramură a organizaţiei Al-Qaida în Siria.

Această provincie, printre ultimele care scapă în mare parte controlului puterii lui Bashar Al-Assad, este frecvent ţinta raidurilor sângeroase ale regimului ori aliatului său rus.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă