18.5 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Sesiune plenară la Bruxelles. Ce se discută și ce se votează

Parlamentarii europeni au sesiune plenară la Bruxelles între 14 și 17 septembrie. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, se va adresa Parlamentului în contextul pandemiei de Covid-19 și a crizei economice.

Eurodeputații își propun să accelereze procedura ce va permite Uniunii Europene să împrumute 750 miliarde euro pentru planul de redresare Next Generation EU. Ei vor adopta și poziția Parlamentului în negocierile cu Consiliul Europei asupra instituirii Fondului pentru o tranziție justă pentru a atenua impactul social al economiei verzi.

Dezbaterea lipsei de coordonare în contextul COVID-19 în ceea ce privește evaluările medicale, clasificarea riscurilor și consecințele sale asupra spațiului Schengen, se anunță a fi una furtunoasă după ce mai mulți euro-deputați au criticat intedicțiile de călătorie aplicate de anumite state membre împotriva altor state ale UE. În același context, joi se discută și despre modalități de prevenire a penuriei de medicamente.

Un alt punct important pe ordinea de zi este cel legat de poluare, deputații dorind ca emiisiile autovehiculelor să respecte limitele UE în condiții reale de conducere și nu în situații excepționale.

Tabăra de refugiați Moria, statul de drept și respectarea drepturilor în Polonia, tensiunile din estul Mediteranei, precum și chestiunile legate de politica externă cu rezoluții pentru Rusia și Bielorusia, completează agenda sesiunii plenare de la Bruxelles.

Ultima oră
Pe aceeași temă