29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSeparatiștii pro-ruși își pierd speranța încheierii conflictului

Separatiștii pro-ruși își pierd speranța încheierii conflictului

Speranța rezolvării în mod pașnic al conflictului ucrainean s-a stins, spun separatiștii susținuți de ruși, după ce o forțare de negociere a  încetării focului dintre Moscova și Kiev a eșuat. Louisa Naks a transmis Reuters.

În primele linii ale conflictului din estul Ucrainei, speranța se estompează.

La o zi după ce o nouă forță de încetare a focului a eșuat, un rebel pro-rus, cunoscut sub numele de „Crabul”, a declarat vineri (10 decembrie) că nu vede sfârșitul crizei, care a început în 2014.

„Speranţa se estompează. Cealaltă parte este absolut inadecvată. Ei nu înţeleg nimic. Nimic. Ei caută lacune pentru a rupe acordurile de la Minsk sub vălul unui cadru legal. Nu vor pacea”.

Ucraina și Rusia s-au învinuit reciproc pentru epuizarea măsurii de încetare a focului joi seara (9 decembrie).

Ucraina a declarat că Moscova a respins o serie de propuneri, inclusiv schimburi de prizonieri, redeschiderea unui punct de control și extinderea unui centru comun de comunicații.

La rândul său, Moscova a declarat că Kievul a prezentat propuneri „absolut absurde” și a acuzat-o că imită negocierile în timpul discuțiilor.

Înrăutățirea relațiilor vine la două zile după un apel video între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden, care a avut ca scop să contribuie la atenuarea crizei.

Biden a promis Kievului că Statele Unite vor ajuta la încheierea conflictului. Separatiștii precum „Crab” se tem de promisiunile SUA și cred că Putin ”este cu picioarele pe pământ.”

„Vladimir Vladimirovici este un om realist. Își onorează sarcina pe care o are, să știți. Și acel bla-bla-bla american, ei bine, nu duce la nimic. Acolo unde apar americanii, este război, devastare, dezordine. Va fi la fel cu Ucraina, deja este. Au deja baze (militare) și așa mai departe.”

Nu a fost imediat clar dacă vor exista noi discuții pentru a încerca să reia încetarea focului.

Citește-ne și pe Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Celebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, Insula Paștelui, din Chile, se va deschide turiștilor. 1 august este data la care destinația insulară va...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...

Rezultate Roland Garros: al treilea favorit, calificat în optimi

Alexander Zverev (3 ATP, favorit nr. 3) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă