5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Senatul SUA a aprobat procedura în urma căreia ar putea fi demis președintele Trump

Senatul SUA a aprobat regulile propuse de liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, în condițiile în care Donald Trump este susținut de republicani.

Rezoluţia a fost adoptată, miercuri, cu 53 de voturi pentru şi 47 de voturi contra, conform ponderii celor două partide, Republican și Democrat, în Senatul SUA.

Acțiunea de destituire a lui Trump a început în Camera Reprezentanților, acolo unde sunt majoritari democrații. Politicienii din Partidul Democrat susțin că această procedură este o încercare de grăbire a procesului decizional în cazul lui Trump, astfel încât să nu mai poată fi aduse noi probe contra președintelui, iar martorii să fie împiedicați să depună mărturie.

Președintele Donald John Trump este acuzat de abuz de putere şi de obstrucţionarea activităţii Congresului SUA.

Abuzul de putere ar fi fost reprezentat de condiţionarea unui ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi a unei primiri a preşedintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea investigației asupra fiului lui Joe Biden – rivalul lui Trump.

Acuzaţia de ”obstrucţionare a Congresului” se referă la încercările lui Donald Trump de a bloca investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai Administraţiei SUA de a nu coopera în anchetă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă