7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalSemnal de alarmă de la Bruxelles: sunt în pericol 22 milioane locuri...

Semnal de alarmă de la Bruxelles: sunt în pericol 22 milioane locuri de muncă!

Euro-deputații Comitetului pentru turism s-au întâlnit miercuri dimineața cu reprezentanți ai industriei turismului pentru a face un bilanț al situației critice în care se găsește acest sector economic important în toate țările Uniunii Europene.

„Au trecut mai mult de șase luni în această situație de urgență, totuși încă nu există criterii comune în UE cu privire la modul de a trata și a trăi cu această pandemie: nu există protocoale universale de igienă și sănătate, nu există reguli comune pentru testare sau cu privire la modul de evaluare a riscuri, fără a adera la principiul liberei circulații. Chiar și atunci când călătoria este parțial posibilă, gama largă de reguli o face extrem de dificilă. Oamenii sunt confuzi și nu au nicio garanție că călătoriile planificate pot și vor continua.”, au transmis într-un comunicat de presă deputații din Task Force pentru Turism.

Parlamentarii atrag atenția că lipsa de reacție a Uniunii Europene ar putea genera falimentul majorității IMM-urilor care activează în serviciile turistice. 22 milioane de oameni din Europa lucrează în turism, sector economic ce reprezintă între 4,3% și 25% din PIB (Produsul Intern Brut).

„Încă nu este clar ce instrument de gestionare a crizelor poate fi utilizat de sectorul turismului, în afară de „Instrumentul european de sprijin temporar pentru reducerea riscurilor de șomaj în caz de urgență (SURE)”. Insistăm asupra unei acțiuni concrete urgente din partea Comisiei Europene și a statelor membre. Este necesar un mecanism bine definit de gestionare a crizelor; sectorul luptă să supraviețuiască.”, cer parlamentarii europeni.

Este nevoie de un sprijin financiar direct și dedicat, estimat la 300 milioane euro, de criterii coerente și transparente pentru a evalua riscurile în întreaga UE, de coordonarea la nivelul UE a restricțiilor de călătorie, a protocoalelor de igienă și sănătate.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă