24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalȘeful Diplomației europene, Josep Borrell, ajunge astăzi în Iran

Șeful Diplomației europene, Josep Borrell, ajunge astăzi în Iran

Șeful Diplomației europene, Josep Borrell, ajunge astăzi în Iran, într-o vizită menită să repornească negocierile pe tema programului nuclear al regimului de la Teheran.

Aceste negocieri între Iran și statele occidentale au fost suspendate în martie 2022.

Borrell va ajunge în Iran în seara zilei de vineri, 24 iunie 2022. Evenimentul a fost anunțat de Ministerul de Externe al Iranului, prin purtătorul său de cuvânt, Said Khatibzadeh. Potrivit acestuia, Borrell va avea întâlniri cu ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, precum şi cu alţi oficiali de la Teheran.

Josep Borrell deține, din anul 2019, funcția de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Iranul nu face parte dintre țările care dețin arme nucleare. Totuși, Occidentul se teme că regimul de la Teheran ar dori să facă progrese în această direcție.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Imediat după ce Republica Moldova a devenit candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis

Imediat după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis. Președinta Maia Sandu a făcut această...

Rusia – Ucraina, ziua 203. Patru rachete rusești au lovit orașul Kiev

Patru rachete rusești au lovit orașul Kiev, distrugând mai multe blocuri de locuințe, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Presa ucraineană afirmă că rușii n-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă