16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSecretarul Apărării a ajuns în Georgia. Ulterior va vizita Ucraina și România

Secretarul Apărării a ajuns în Georgia. Ulterior va vizita Ucraina și România

Secretarul Apărării a ajuns în Georgia, în cadrul unui turneu pe care oficialul american îl desfășoară în zona Mării Negre.

Lloyd Austin, secretarul (ministrul) Apărării al Statelor Unite este acum în Georgia, fostă republică sovietică. După Georgia, oficialul american va merge în Ucraina și apoi în România.

“Numitorul comun” al celor trei țări pe care le vizitează oficialul SUA este că sunt riverane Mării Negre. Ucraina și Georgia sunt state partenere cu NATO și doresc să fie primite în Alianță. România este membru NATO și este, neoficial, cel mai important aliat al SUA la Marea Neagră. Aceasta, întrucât Turcia, deși membru NATO, are o relație tot mai apropiată cu Rusia.

Imediat după plecarea din România, Austin se va opri la Bruxelles. Șeful Pentagonului va participa la reuniunea miniștrilor Apărării din țările NATO.

Secretarul Apărării a ajuns în Georgia

Această acțiune a lui Lloyd J. Austin fusese anunțată, acum zece zile, de Departamentul Apărării de la Washington. Anunțul postat de Pentagon pe internet a fost retransmis, fără detalii suplimentare, de Ambasada României la Washington.

Anul trecut, fostul ambasador Adrian Zuckerman avertiza la București că România poate fi ținta unui atac venit din Rusia. Ambasadorul insista ca România să-și dezvolte armata națională și industria de apărare. SUA recomandă ca ele să se realizeze prin colaborarea cu Statele Unite.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Strașnicii Zdob și Zdub, isprăviți de junta progresistă

De la ABBA, Eurovision nu a mai reușit să lanseze vreun șlagăr. Motivul? Suprapolitizarea concursului muzical. La ultima ediție, de departe, progresiștii și-au dat...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
Ultima oră
Pe aceeași temă