5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalSecretarul Apărării a ajuns în Georgia. Ulterior va vizita Ucraina și România

Secretarul Apărării a ajuns în Georgia. Ulterior va vizita Ucraina și România

Secretarul Apărării a ajuns în Georgia, în cadrul unui turneu pe care oficialul american îl desfășoară în zona Mării Negre.

Lloyd Austin, secretarul (ministrul) Apărării al Statelor Unite este acum în Georgia, fostă republică sovietică. După Georgia, oficialul american va merge în Ucraina și apoi în România.

“Numitorul comun” al celor trei țări pe care le vizitează oficialul SUA este că sunt riverane Mării Negre. Ucraina și Georgia sunt state partenere cu NATO și doresc să fie primite în Alianță. România este membru NATO și este, neoficial, cel mai important aliat al SUA la Marea Neagră. Aceasta, întrucât Turcia, deși membru NATO, are o relație tot mai apropiată cu Rusia.

Imediat după plecarea din România, Austin se va opri la Bruxelles. Șeful Pentagonului va participa la reuniunea miniștrilor Apărării din țările NATO.

Secretarul Apărării a ajuns în Georgia

Această acțiune a lui Lloyd J. Austin fusese anunțată, acum zece zile, de Departamentul Apărării de la Washington. Anunțul postat de Pentagon pe internet a fost retransmis, fără detalii suplimentare, de Ambasada României la Washington.

Anul trecut, fostul ambasador Adrian Zuckerman avertiza la București că România poate fi ținta unui atac venit din Rusia. Ambasadorul insista ca România să-și dezvolte armata națională și industria de apărare. SUA recomandă ca ele să se realizeze prin colaborarea cu Statele Unite.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

VIDEO – Un jandarm cade cu tot cu cal la Parada de 1 Decembrie din București

Un jandarm cade cu tot cu cal la parada de 1 Decembrie din București, iar imaginile au devenit virale. Momentul a fost surprins de...

Armele noi ale României au fost prezentate la Ziua Națională

Armele noi ale României au fost prezentate, unele pentru prima dată, la o paradă militară. La Ziua Națională a României s-au remarcat avioane F-16,...

UE deblochează 325 de milioane de euro pentru refugiaţii aflaţi în Turcia

UE a deblocat 325 de milioane de euro pentru extinderea unui program de ajutor destinat refugiaţilor în Turcia, din totalul celor 3 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă