17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Se face anchetă internațională după ce fostul șef al Nissan a reușit să fugă din Japonia

Șapte oameni au fost arestaţi în contextul anchetei privind fuga din Japonia a fostului şef al grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, care s-ar afla acum în Liban, informează TVR.

În Japonia, Ghosn este acuzat de fraude financiare de zeci de milioane de euro și urma să fie judecat. Ghosn este născut în Liban și are trei cetățenii – franceză, libaneză și braziliană.

Cei șapte arestaţi sunt angajații unei companii aeriane private din Turcia, care l-a transportat pe Ghosn de la Osaka (Japonia) la Istanbul iar de acolo în Liban. Anchetatorii turci au audiat patru piloți, un director al companiei aeriene și doi angajați de la aeroportul Ataturk din Istanbul.

Pe de altă parte, chiar și compania privată aeriană, denumită MNG Jet, a depus plângere în acest caz, susținând că două dintre avioanele pe care le operează, și care ar fi fost închiriate de un client în luna decembrie 2019, ar fi fost utilizate „ilegal”.

Pe numele lui Carlos Ghosn, Interpolul a emis un mandat internațional de arestare. Autoritățile din Liban au confirmat că fostul șef al grupului Renault – Nissan se află pe teritoriul acestei țări.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă