13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalScriitorul Paulo Coelho cere scuze Franței, în numele Braziliei

Scriitorul Paulo Coelho cere scuze Franței, în numele Braziliei

“Iertaţi-ne, iertaţi-ne de o mie de ori!”, a spus Coelho, în limba franceză, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, informează agenția AFP, citată de Agerpres. Coelho s-a referit, astfel, la criza creată în relațiile dintre Brazilia și Franța de “isteria lui Bolsonaro faţă de Franţa, faţă de preşedintele Franţei, faţă de soţia preşedintelui Franţei”.

Gestul diplomatic al faimosului scriitor, născut la Rio de Janeiro, intervine după ce președintele Bolsonaro a avut mai multe mesaje agresive la adresa președintelui Emmanuel Macron și a soției lui, care au culminat printr-o remarcă jignitoare cu privire la aparițiile publice ale doamnei Macron, atunci când ea își însoțește soțul.

După comentariile ofensatoare ale lui Jair Bolsonaro, Emmanuel Macron a declarat, la rândul lui, că doreşte ca “poporul brazilian să aibă cât mai repede un preşedinte care să se comporte la înălţimea funcţiei”.

Războiul declarațiilor dintre cei doi șefi de stat s-a produs în contextul incendiilor din Amazonia, în urma cărora liderii țărilor din G7 au dorit să trimită un ajutor financiar Braziliei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă