3.3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalScriitorul Paulo Coelho cere scuze Franței, în numele Braziliei

Scriitorul Paulo Coelho cere scuze Franței, în numele Braziliei

„Iertaţi-ne, iertaţi-ne de o mie de ori!”, a spus Coelho, în limba franceză, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, informează agenția AFP, citată de Agerpres. Coelho s-a referit, astfel, la criza creată în relațiile dintre Brazilia și Franța de “isteria lui Bolsonaro faţă de Franţa, faţă de preşedintele Franţei, faţă de soţia preşedintelui Franţei”.

Gestul diplomatic al faimosului scriitor, născut la Rio de Janeiro, intervine după ce președintele Bolsonaro a avut mai multe mesaje agresive la adresa președintelui Emmanuel Macron și a soției lui, care au culminat printr-o remarcă jignitoare cu privire la aparițiile publice ale doamnei Macron, atunci când ea își însoțește soțul.

După comentariile ofensatoare ale lui Jair Bolsonaro, Emmanuel Macron a declarat, la rândul lui, că doreşte ca „poporul brazilian să aibă cât mai repede un preşedinte care să se comporte la înălţimea funcţiei”.

Războiul declarațiilor dintre cei doi șefi de stat s-a produs în contextul incendiilor din Amazonia, în urma cărora liderii țărilor din G7 au dorit să trimită un ajutor financiar Braziliei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Grindeanu, termen pentru podul de la Brăila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat după o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că acesta trebuie să fie dat...

Olanda, cel mai mare scor al Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania

Olanda face show la handbal feminin. A reușit scorul Campionatului Mondial din Spania, notează Agerpres. Suedia rămâne echipa cu cele mai multe goluri marcate într-un...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă