23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSancțiuni SUA împotriva oligarhului ucrainean Iogor Kolomoisky

Sancțiuni SUA împotriva oligarhului ucrainean Iogor Kolomoisky

Acest lucru este afirmat într-o declarație scrisă publicată vineri de secretarul de stat american Anthony Blinken.

Potrivit lui Blinken, măsuri restrictive se aplică împotriva “oligarhului și fostului oficial ucrainean Igor Kolomoisky” pentru implicarea sa în acte de corupție pe scară largă. În calitate de guvernator al regiunii Dnipropetrovsk în 2014-2015, Kolomoisky, potrivit Departamentului de Stat, „a fost implicat în acte de corupție care au subminat încrederea publicului în instituțiile democratice ale guvernului ucrainean”, și și-a folosit „influența politică și puterile oficiale” pentru câștig personal.

După cum se specifică în declarația lui Blinken, restricțiile sunt introduse nu numai împotriva lui Kolomoisky, ci și împotriva soției sale Irina, fiicei lui, Angelica și fiului Grigorie (acesta din urmă este numit Israel Zvi în document). Măsurile luate de autoritățile SUA înseamnă că Igor  Kolomoisky și membrii familiei sale sunt „privați de dreptul de a intra în Statele Unite”, explică Blinken.

Ministrul de externe al SUA subliniază că decizia de a impune sancțiuni asupra lui Kolomoisky și a membrilor familiei sale reflectă angajamentul Statelor Unite de a sprijini reformele din sectorul politicii, economiei și justiției din Ucraina, care sunt cheia mișcării Kievului de-a lungul căii euro-atlantice. 

“Statele Unite continuă să stea alături de toți ucrainenii, ale căror activități împing reformele înainte”, asigură Blinken. El avertizează, de asemenea, că Departamentul de Stat al SUA își va folosi în continuare puterile pentru a-i urmări pe oficialii corupți „în regiune și la nivel global”.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă