19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Rusia își strică relațiile cu Bulgaria. Apar acuzații de spionaj și expulzări de diplomați

Relațiile dintre Rusia și Bulgaria sunt tot mai proaste și au ajuns la momentul în care aceste două țări își expulzează reciproc diplomații.

Luni, 28 decembrie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat persona non grata un atașat militar adjunct de la Ambasada Bulgariei la Moscova, urmând ca diplomatul bulgar să fie expulzat din Rusia.

„Pe 28 decembrie, ambasadorul Bulgariei, A. Krystin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe rus, unde a primit o notă în care este declarat persona non grata un ataşat militar – adjunct al Ambasadei bulgare la Moscova”, precizează un comunicat transmis de Ministerul de Externe de la Moscova.

Anunțul Rusiei intervine ca represalii față de expulzarea, acum zece zile, de către Bulgaria, a unui atașat militar rus de la Ambasada din Sofia. La acel moment, Bulgaria anunța că ofițerul rus pe care îl expulzează a făcut spionaj în Bulgaria, începând cu anul 2017. Unul dintre domeniile de care era interesat rusul era poziția trupelor americane din Bulgaria.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă