12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Rusia: Agresorul unei jurnaliste a scăpat de pedeapsa penală

‘Tribunalul a decis să-l dispenseze pe Boris Grits de responsabilitatea penală şi să-l trimită să urmeze un tratament medical’, a declarat judecătorul, citat de agenţia TASS.

Parchetul a insistat asupra acestei măsuri după ce o expertiză medicală a concluzionat că Grits nu avea discernământ în momentul comiterii faptei, la 23 octombrie 2017.

Apărarea nu a contestat concluziile expertizei.

Tatiana Felghengauer, redactor-şef adjunct al Eho Moskvî şi prezentatoare a unei emisiuni populare de dimineaţă, a fost înjunghiată în gât de Boris Grits în sediul radioului, situat în plin centrul capitalei.

În urma acestei agresiuni, unii jurnalişti au denunţat un climat ‘de ură’ faţă de vocile critice la adresa puterii, întreţinut de Kremlin şi de presa aflată la ordinele acestuia, de natură să încurajeze astfel de acte.

Numeroşi jurnalişti au fost agresaţi, răniţi sau asasinaţi în ultimii ani în Rusia, dar anchetele poliţiei rareori au ajuns să fie finalizate.

‘E bine ca totul să se termine şi această persoană să fie izolată. Cred că sunt mulţumită de această decizie. Important este ca el să fie tratat’, a declarat jurnalista agresată, Tatiana Felghenhauer, la acelaşi post de radio.

În urma agresiunii, ea a fost operată şi pasată în comă artificială, dar a supravieţuit şi şi-a putut relua activitatea.

Agresorul, Boris Grits, cetăţean ruso-israelian născut în Abhazia şi vizibil dezechilibrat, a declarat că avea cu victima ‘o legătură telepatică din 2012’, prin care femeia ‘îl vâna sexual în toate nopţile’.

Ultima oră
Pe aceeași temă