12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalRusia a furat schema vaccinului Covid, susține presa britanică

Rusia a furat schema vaccinului Covid, susține presa britanică

Rusia a furat schema vaccinului Covid, susține presa britanică. Potrivit ziarului The Sun, un agent al Rusiei a sustras din Marea Britanie schema vaccinului AstraZeneca. Pe baza acestei formule, Rusia ar fi elaborat vaccinul Sputnik.

AstraZeneca este vaccinul produs, în cooperare, de Marea Britanie și de Suedia. Din Marea Britanie, la elaborarea acestui vaccin a participat Universitatea Oxford. Produsul AstraZeneca este folosit pentru imunizare în Regatul Unit și în țările UE, inclusiv în România.

Rusia, pe de altă parte, susține că Sputnik este vaccinul conceput de ea. Rusia oferă vaccin Sputnik și altor țări, care îi sunt apropiate din punct de vedere politic.

Rusia a furat schema vaccinului Covid

Țările occidentale, inclusiv România, se tem că vaccinul anti – Covid poate fi folosit de Rusia ca armă politică.

Un asemenea avertisment apare și în Strategia Militară a României, elaborată de Ministerul Apărării Naționale. “Diplomația măștilor sau a vaccinului anti – COVID 19” fac parte din “inventarul modalităților de acțiune ale puterilor contestatare ale actualei ordini mondiale”, anunță Strategia militară a României. Potrivit acesteia, “pandemia generată de noul coronavirus SARS CoV-2 a produs un șoc strategic la nivelul întregii omeniri, determinând, cel puțin în prima parte a manifestării sale, reorientarea atenției politice și a resurselor către problemele interne ale statelor, alimentând rivalitatea internațională și confruntarea”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă