1.4 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFOTO+VIDEO. România va fi reprezentată la Eurovision 2017 de Ilinca și Alex...

FOTO+VIDEO. România va fi reprezentată la Eurovision 2017 de Ilinca și Alex Florea

În ediția Eurovision 2017, România va fi reprezentată de Ilinca și Alex Florea, aleși în cadrul finalei naționale prin votul publicului, transmis în direct de TVR.

Ilinca si Alex Florea au câştigat cu piesa „Yodel it”.

Pe locul 2 s-a clasat Mihai Traistariu, urmat pe 3 de trupa Instinct.

Ediţia 2017 a Eurovision va avea loc la Kiev, în Ucraina, iar România va cânta în a doua semifinală a concursului, pe 11 mai.

Cei zece finalişti ai etapei naţionale, din care a fost ales, prin votul publicului, reprezentantul României la Eurovision sunt (în ordinea intrării în concurs): Ana Maria Mirică, Ilinca feat. Alex Florea, Eduard Santha, Xandra, Mihai, Maxim, Tavi Colen & Emma, Instinct, Ramona Nerra şi Cristina Vasiu.

Prima participare a României la Eurovision datează din 1994.

Cele mai bune rezultate ale României sunt: 2005 – locul 3 obţinut de Luminiţa Anghel & Sistem; 2006 – locul 4 pentru Mihai Trăistariu; 2010 – locul 3 obţinut de Paula Seling & Ovi.

În 2016, România a fost descalificată (deşi îşi desemnase deja reprezentantul) din pricina datoriilor pe care TVR le avea către EBU (European Broadcasting Union), organizatorul concursului.

Cele mai citite

Bilanț Covid, 18 ianuarie. Avem aproape 17.000 de noi cazuri! Ne apropiem de record

Bilanț Covid, 18 ianuarie: numărul de cazuri de îmbolnăvire s-a dublat de ieri până azi! Ne apropiem vertiginos de un nou record negativ. Bilanțul...

Pandemia – de la urmărirea individului la controlul minții

Pandemia – de la urmărirea individului la controlul minții. E o temă de discuții, mai ales acum când pare să se apropie de gongul...

PNL și ALDE vor fuziona. Se anunță un nou Congres – VIDEO

PNL și ALDE vor fuziona. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberarilor. Validarea va avea loc printr-un Congres „Azi...
Ultima oră
Pe aceeași temă